14 березня, 17:54

Область обіцяє виділити кошти на будівництво Раковецької школи в 2017 році

Обласна влада запевнила депутата облради від партії «ВОЛЯ» Марію Рудик, що в цьому році в обласному бюджеті та з державних коштів соціально-економічного розвитку виділять фінансування на продовження будівництва Раковецької школи, що на Богородчанщині.

Про це заявили голова обласної ради Олександр Сич та перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка під час сесійного засідання 10 березня.

На сесії Марія Савка доповідала Про виконання програми соціально- економічного та культурного розвитку області за 2016 рік і програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2017 рік.

Депутат Марія Рудик поцікавилась, чи передбачені кошти на будівництво школи в селі Раковець Богородчанського району та з яких джерел.

«Дуже приємно чути, що відкриваються нові школи, водночас дуже сумно спостерігати в яких умовах навчаються діти в Раковецькій школі – приміщенні сільської ради і допоміжних приміщеннях. У п 4.2 програми чітко зазначено «підвищення якості надання освіти учням області». Також прозвучало продовження будівництва Раковецької школи. Хочу уточнити з яких саме джерел буде фінансування» - поцікавилась Рудик.

Марія Савка повідомила, що на будівництво цієї школи з Богородчанського районного бюджету передбачено 500 тисяч гривень, область в свою чергу виділить фінансування за рахунок коштів соціально-економічного розвитку.

 «У мене була зустріч з представниками громади села Раковець, яка стосувалась якраз будівництва школи. На бюджетній комісії облради було повідомлено, що з районного бюджету спрямовано 500 тисяч гривень, ці кошти дадуть можливість своєчасно розпочати там роботи. Ми розмовляли з народними депутати щодо трьох проблемних шкіл області, зокрема Раковецьку. Як тільки кошти соціально-економічного розвитку поступлять в область, будемо націлювати наш депутатський корпус, щоб ці проблемні школи були профінансовані за рахунок цих коштів цього року» - зазначила заступник голови ОДА.

В свою чергу голова облради Олександр Сич наголосив, що силами обласного бюджету повністю збудувати школу неможливо, необхідне суттєве фінансування з Держбюджету.

 «Ми цю школу вже дуже довго добудовуємо, в цьому році обіцяємо віднайти якість гроші в обласному бюджеті, але без державного бюджету цю школу збудувати неможливо» - запевнив Сич.

Нагадаємо, у вересні 2016 року батьки учнів Раковецької школи перекрили дорогу та не пустили дітей до школи, вимагали продовжити будівництво школи, яке призупинилось кілька років назад. Питання будівництва школи ще минулого року гостро піднімала депутат обласної ради від партії «ВОЛЯ» Марія Рудик, яка направляла безліч запитів та звернень щодо виділення коштів на Раковецьку школу. Зокрема, щодо включення її у перелік об’єктів, які будуть фінансуватись з  Державного фонду регіонального розвитку, щодо виділення коштів з Держбюджету для реалізації проектів соціально-економічного розвитку. Минулого року з Держбюджету на Раковецьку школу виділили 1млн 250 тис грн, зусиллями громади, депутата Марії Рудик та голови облради вдалось залучити ще 1 млн грн з обласного бюджету.

Поділитися новиною:
Поділитися