18 березня, 12:12

Люди ВОЛІ провели Національні Збори, на яких підвели підсумки та обрали Раду партії (ФОТО, ВІДЕО)

18 березня відбулись XII Національні Збори політичної партії "ВОЛЯ".

Під час Національних Зборів учасники заслухали звіт Ради партії "ВОЛЯ" та переобрали склад Ради партії.

Під час зборів звітувала Центральна контрольно-ревізійна комісія партії та було внесено зміни до Статуту партії.
Також учасники заходу обговорили політичну ситуацію в країні та можливу співпрацю партії "ВОЛЯ" з іншими політичними силами.

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко заявив, що за три роки, що минули, партія почала перетворюватись від новоствореної партії романтиків Майдану до партії, яка почала брати на себе відповідальність, до партії, в яку люди почали вірити та за яку почали голосувати. 

"Люди ВОЛІ почали демонструвати на кожному виборчому окрузі і в кожній раді, куди потрапляли , що це є нова якість політики", - підкреслив нардеп.

Дерев'янко додав, що пишається 99,9% представників "ВОЛІ". 

"Ми почали демонструвати дуже принципову позицію по багатьох тих питаннях, які ми відстоюємо в наших місцевих радах", - заявив він.
Дерев'янко також зауважив, що остаточні рішення по усіма ключовим питанням приймає Рада партія, а не одна людина.

"Це наша засаднича норма. Ми є багатолідерна політична сила", - підсумував Дерев'янко.
Член Ради партії та керівник фракції "ВОЛЯ в Івано-Франківській облраді Ольга Галабала назвала головні досягнення партії за три роки.

"Нам вдалось сформувати монолітну структуру партійців "ВОЛІ". Коли ми кажемо "людина ВОЛІ" - це людина зі своєю принциповою позицією, людина, яка її чітко дотримується, людина, яка йде до кінця, домагається свого, вимагає справедливості. Скрізь сформувався такий образ людини ВОЛІ. Я вважаю, що це величезне досягнення", - заявила Галабала.

Вона також підкреслила, що людям ВОЛІ вдалось сформувати абсолютно незалежні команди в областях і в районах. "Ми побудували структуру знизу вверх, без втручання керівних органів в роботу партії знизу", - зауважила обласний депутат.
Також Галабала зазначила, що "ВОЛЯ" чітко сформулювала свою ідеологію. "Зараз ми можемо себе назвати партією з правоцентристською ідеологією, ми відстоюємо ліберальні принципи в побудові економіки, але при цьому сильну національну державу", - сказала вона.

Головними досягненнями партії "ВОЛЯ", на думку Галабали, є: 
- ухвалення закону про люстрацію;
- кампанію "олігархи мають заплатити";
- боротьба з незаконним знищенням лісів.  

"Ми входимо в групу в Міністерстві агрополітики, де займаємось реформуванням лісової галузі. Але ми не припиняємо акцій прямої дії по всім регіонам", - повідомила Ольга Галабала.

Член Ради партії, юрист Олексій Бонюк заявив, що не розгубив ні тих переконань, ні тієї мотивації, які були на початку створення партії.

"За ці роки у нас було проведено 106 засідань ради партії. Це приблизно одне засідання на 10 днів. Одне засідання триває мінімум три години, дуже часто вони затягуються до ночі", - розповів Бонюк.

Коментуючи роботу партії в правозахисному і юридичному напрямку, Бонюк повідомив, що завжди намагався максимально забезпечити дотримання законодавства і всіх юридичних процедур в процесі діяльності партії.

"Ми перемагали, ми не програвали і це наше кредо. Вигравали навіть у Центральної виборчої комісії. Ми стоїмо на засадах захисту кожного нашого партійця  і кожного громадянина, який до нас звертається за допомогою", - підкреслив Олексій Бонюк.

Голосами більшості делегатів членами Ради партії було обрано Юрія Дерев'янка, Ольгу Галабалу та Олексія Бонюка. Також делегати обрали кандидатом у члени Ради партії "ВОЛЯ" координатора Львівської обласної організації партії  та депутата Старосамбірської райради Василя Курія.
Нагадаємо, за період з 1 вересня 2014 року до 17 березня 2017 року відбулось 106 засідань Ради партії "ВОЛЯ". На засіданнях Ради було розглянуто і вирішено понад 450 питань, зокрема про прийом в партію, про підготовку ідеології партії, про участь у виборах, про позицію партії щодо голосування у Верховній Раді та багато інших.

Станом на 18 березня 2017 року Рада партії утворила 139 партійних організацій, з яких 132 - міських та районних і 7 - обласних.
Станом на 17 березня 2017 року партія "ВОЛЯ має 883 члени партії, 2524 кандидати та 836 прихильників.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися