21 березня, 14:01

"ВОЛЯ" виступає за зміну виборчої системи та скасування мажоритарки (ФОТО, ВІДЕО)

В Україна необхідно змінити виборче законодавство, скасувавши мажоритарну систему та відмінивши політичну рекламу. 

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко на мітингу під Верховною Радою 21 березня.

Він розповів, що політична партія «ВОЛЯ», активісти якої були присутні на мітингу, - це партія, яка народилась на Майдані та об’єднала людей,  95-99% яких раніше ніколи не були в політиці.

«Ми вийшли на Майдан щиро для того, щоб змінити країну, побудувати хорошу, незалежну, сильну могутню країну, щоб можна було усім нам, українцям, себе реалізувати тут», - підкреслив нардеп.

Натомість, за словами Дерев’янка, через три роки після Революції Гідності, після формування чергової влади, Україну захопили олігархи. 

«Це Ахметов, Коломойський, Пінчук, Фірташ з Льовочкіним, Бойко, Порошенко. Вони мають у Верховній Раді депутатів, яких вони туди провели, які сьогодні сформували таку владу, яка працює не на людей, а на цих олігархів», - обурився він.

Дерев’янко додав, що ці олігархи витратили колосальні кошти під час виборів.
«Виборча кампанія усіх політичних партій, які пройшли в парламент, приблизно складала 500 млн доларів», - сказав нардеп.

Він підкреслив, що «ВОЛЯ» йшла на вибори самостійно, хоч і мала «ласі» пропозиції від олігархів, які пропонували гроші взамін на формування 60% списку партії.

«Ми порахували, що для того, щоб в кожну домівку занести газету, листівку, треба було витратити мінімум 30-40 мільйонів доларів. Виникає питання: звідки такі гроші брати? Одна хвилина політичної реклами на телебаченні під час виборів коштувала 189 тисяч гривень», - розповів Дерев’янко.
Він зазначив, що за перший рік правління цієї влади вона повернула собі півмільярда доларів, які витратила на вибори.

«Повернули через підняті тарифи, через ганебну антиукраїнську політику», - додав депутат.
Дерев’янко переконаний, що ключ до зміни системи – це є зміна виборчих правил. 

«Це є повна ліквідація мажоритарної системи. Це є виключно партійні списки. Виключно пропорційна система. Це категорична заборона політичної реклами», - заявив депутат.

Разом з тим, він підкреслив, що є мажоритарником, який двічі вигравав вибори на мажоритарному окрузі. Під час останні виборів за Дерев’янка віддали свої голоси 69 тисяч виборців, що є одним з найкращих результатів по країні.
Нардеп закликав учасників акції виходити і вимагати зміни виборчої системи.

Нагадаємо, партія «ВОЛЯ разом з іншими політичними силами 21 березня взяла участь у мітингу біля Верховної Ради, вимагаючи змінити виборче законодавство.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися