24 березня, 16:12

Самбірська міськрада відмовилась приймати сміття Синютки

Депутати Самбірської міськради не підтримали пропозицію Львівської ОДА прийняти 600 тонн сміття на Самбірському полігоні твердих побутових відходів - одному з найбільших у області. 13 голосів - «за», 5 депутатів фракції «ВОЛЯ» - «проти», через що рішення не було прийнято.

Фракція «ВОЛЯ» у міськради заявила про тиск та шантаж депутатів та виступила категорично проти приймання сміття зі  Львова.

«Зараз нашим депутатам надходять дзвінки із вимогою: приймайте сміття, або ми закриємо ваш полігон. Яка може бути співпраця при такій постановці питання?» - говорить голова фракції "ВОЛЯ" у Самбірській міській раді Василь БОНДАРЕЦЬ. 

Політик заявив про необхідність пошуку конструктивного рішення та вироблення дорожньої карти щодо вирішення питань Львова і Самбора. - «Нам забирають кошти зі спортивних майданчиків, ігнорують ініціативи, залишили сам на сам з проблемами медицини. Якщо б хтось хотів вирішити проблему, то сортувальна лінія в Самборі мала б уже стояти на Самбірському полігоні. Натомість йде велика політична гра – губернатор, як ставленик президента, намагається одним помахом вивезти нагромаджене львівське сміття і показати, хто в домі господар», - додав Бондарець.

У січні місто разово прийняло 400 тонн сміття від Львова. Однак нагальні звернення самбірчан до обласної влади ігнорують. «Перший раз ми прийняли сміття, тому що була біда – у Грибовичах загинули люди, і ми не задумуючись, підставили плече. Другий раз нам сказали, що місто Львів на межі техногенної катастрофи – ми допомогли, - каже БОНДАРЕЦЬ. 

Депутати міськради нарікають на відсутність співпраці з Львівіською ОДА - У 2016 році обласна рада включила Самбір в програму будівництва спортивних майданчиків. У місті збудували основу, а облрада так і не виділила обіцяних 500 тисяч на покриття. У 2016 році Самбірська міська рада двічі покривала виплати медикам зі свого бюджету. Тому що субвенції з обласного не надходили і медики залишалися без зарплат. 

Від червня 2016 року самбірчани просять відновити рух приміських автобусів до вокзалу Львова, раніше їх винесли за місто Львів. Однак на таку співпрацю обласна влада не йде.

Нагадаємо, після пожежі на Грибовецькому сміттєзвалищі у Львіві, місто опинилось у стані «сміттєвого колапсу».

Станом на 21 березня у Львові було 599 переповнених сміттєвих майданчиків.
Під час сесії Львівської міськради депутати вирішили звернутися до міст України з проханням прийняти сміття зі Львова.

Пізніше стало відомо, що 23 березня були укладені угоди з трьома містами у Львівській області на вивезення і захоронення 900 тонн сміття.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка заявив, що обласна влада звернеться до власників полігонів ТПВ області щодо розміщення львівського сміття оскільки міська влада цього не зробила.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися