26 березня, 11:10

Люди ВОЛІ провели Форум, на якому підбили підсумки роботи та пообіцяли не зупинятись на досягнутому (ФОТО)

Члени політичної партії "ВОЛЯ", їхні однодумці, прихильники та політичні партнери провели в Києві Форум Людей ВОЛІ-2017.

Окрім представників партії на Форумі були присутні лідери "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі та Давид Сакварелідзе, народний депутат Віктор Чумак, народні депутати "Єврооптимісти" Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, представник громадської організації «АвтоЄвроСила» Олег Ярошевич.

Під час Форуму люди ВОЛІ поділились своїми досягненнями на загальнонаціональному та на місцевому рівні. Крім того, була презентована ідеологія політичної партії "ВОЛЯ".

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко повідомив, що «ВОЛЯ» була створена в 2014 році, коли минуло лише кілька місяців після Революції Гідності.

"Ми знали, що для того, аби щось змінити в країні, необхідно йти в політику і брати на себе відповідальність. Ми однозначно були проти того, аби пов’язувати себе зі старими партіями і забруднювати себе старою політикою, ставати частиною «старої системи влади»", - сказав Дерев'янко.

Він підкреслив, що тоді журналісти, юристи, активісти, підприємці, звичайні люди, які були рушієм Революції Гідності вирішили створити партію, яка б показала нову якість політики - без "вождизму", з чіткою ідеологією, соціальними ліфтами, прозорістю фінансування, відповідальністю за дії, зрештою — з відкритістю та чесністю. 

"Ми поставили собі амбітні політичні цілі: домогтися прийняття закону про люстрацію, ініціювати проведення ефективних реформ, примусити владу почати справжню, а не вдавану боротьбу з корупцією, передати реальні повноваження та гроші громадам на місця", - зазначив Дерев'янко.

Народний депутат Віктор Чумак, виступаючи перед присутніми, заявив, що в політиці є не лише однодумці, але й вороги.
"Але це дуже добре, коли в політиці ворогами стають ті, хто руйнує країну, олігархи і клептократи. Значить ти щось робиш абсолютно правильно", - сказав він.
Віктор Чумак підтримав ініціативу партії "ВОЛЯ" змінити виборчу систему. "В Україна повинно бути нове виборче законодавство", - сказав він.

Представник "Демальянсу", нардеп Сергій Лещенко зазначив, що нові політики лише починають зносити корупційні і продажні політичні сили.

"В Україні при владі перебувають злодії, корупціонери, крадії....Петро Порошенко досі не може визначитись: він серед красивих, чи серед розумних? ",- констатував він.

Екс-президент Грузії та лідер Руху нових сил Міхаель Саакашвілі заявив, що був дуже позитивно вражений представниками партії "ВОЛЯ".

"Це люди, активісти, які борються з окремими місцевими проблемами і перемагають місцевих корупціонерів", - сказав він.
Саакашвілі зазначив, що політикам вже не час думати про себе, а потрібно подумати про Україну.

"Або Україна буде в центрі Європи, або Україна припинить своє існування в тій формі, в якій ми її знаємо", - вважає політик.

"Зараз, як ніколи, ми повинні думати про об'єднавчий процес", - підкреслив Саакашвілі.

Він вважає, що Україна повинна відгородитися від непідконтрольних територій, припинити торгівлю на крові та розвивати власну економіку стрімкими темпами.

Представниця "Демальянсу", народний депутат Світлана Заліщук повідомила про те, що бачила, як "ВОЛЯ" народжувалась під час Євромайдану.

"Я бачила, як ваша ініціатива, ваша партія створилась в час, коли люд повстали проти корупції, проти Януковича", - зазначила вона.

Заліщук переконана, що прийшов час перезавантажувати нинішню владу.

"Ці люди бояться власного громадянського суспільства, бояться людей, на спинах, на плечах яких вони отримали цю владу. Для нас сьогодні це сигнал об'єднуватися, а головне  - не складати руки", - заявила народний депутат.

Один із лідерів Руху нових сил Давид Сакварелідзе заявив про те, що сьогодні країні потрібні люди, які будуть брати на себе ризики, будуть брати на себе відповідальність.

"Їм ніхто не буде дякувати. Навпаки, їх будуть ненавидіти, їх будуть переслідувати, але вони створять найсильнішу країну в Європі. І ми на це готові", - підкреслив Сакварелідзе.
За словами члена Ради партії "ВОЛЯ" та депутата Івано-Франківської облради Ольги Галабали, люди ВОЛІ зрозуміли, що взяти владу набагато простіше, ніж цю владу втримати.

Люди "ВОЛІ" повідомили, що партії "ВОЛЯ" за три роки своєї роботи вдалось домогтись наступних зрушень:

- Примусити ще стару Верховну Раду прийняти закон «Про очищення влади». Люстрація, яка була однією з вимог Революції гідності — хоч зі скрипом та протидією старих кадрів — запрацювала.
- Домогтись передачі реальних повноважень територіальним громадам. Цей процес тільки розпочався і теж іде важко, і з шаленим опором старих чиновників. 
- Домогтись введення електронного декларування для топ-чиновників. Це — перший крок у боротьбі з корупцією посадовців найвищого рівня, який, втім, зараз — також саботується і вихолощується.
- Домогтися створення нових антикорупційних органів - НАБУ, САП, НАЗК. І зараз перед нами стоїть завдання створити Вищий антикорупційний суд.

Нагадаємо, на сьогоднішній день  Рада партії "ВОЛЯ" утворила 139 партійних організацій, з яких 132 - міських та районних і 7 - обласних. Станом на 17 березня 2017 року партія "ВОЛЯ має 883 члени партії, 2524 кандидати та 836 прихильників.


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися