27 березня, 19:12

Україна потребує нового виборчого законодавства – Віктор Чумак

Головне завдання, яке стоїть сьогодні перед молодими політичними силами,  - це зробити все для того, щоб в Україні запрацювало нове виборче законодавство.

Про це заявив народний депутат, представник громадянського руху «Хвиля» Віктор Чумак на Форумі Людей ВОЛІ-2017, який відбувся в Києві 25 березня.

«Завдання номер один сьогодні перед усіма молодими політичними силами, перед усіма людьми ВОЛІ, перед усіма людьми Демальянсу, Громадянської позиції, Хвилі, Руху нових сил – зробити все, щоб в Україні було нове виборче законодавство. Без цього ми не зробимо нічого», - завив нардеп. 

Він зазначив, що в політиці зустрічаються не лише друзі, але й вороги.

«А чого ти вартий в політиці, якщо в тебе в політиці немає ворогів? Нічого. Але дуже добре, коли в тебе в політиці ворогами стають ті, хто руйнує країну, олігархи і клептократи. Значить ти щось в політиці робиш абсолютно правильно», - заявив депутат.

Він пригадав, що під час революції Гідності народилась партія «ВОЛЯ» та сформувались інші демократичні сили.

«На Майдані народились люди ВОЛІ, на Майдан вийшов Демальянс з вимогою номер один «Геть Януковича», Громадянська позиція, Сила людей та інші. Але їх немає в політиці», - констатував Чумак.

На його думку рушійною силою революції тоді був середній клас.

«Середній клас повинен мати своє потужне представництво в політиці. Середній клас повинен сформувати свою партію», - переконаний Віктор Чумак.

Він також додав, що мріє про те, щоб представники Громадянській позиції, Сили людей,  ВОЛІ, Хвилі, Демальянсу, Руху нових сил зібрались разом та створили потужну команду.

«Хай вони створять цунамі. І хай це цунамі зміє всю цю нечисть, яка є сьогодні в країні. Хай це цунамі принесе хорошого ґрунту, на якому виросте і нове покоління політиків, і політики, і країни», - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, партія «ВОЛЯ» також виступає за зміну виборчого законодавства, а саме скасування мажоритарної системи та відміни політичної реклами під час виборів.

Окрім представників партії на Форумі були присутні лідери "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі та Давид Сакварелідзе, народний депутат Віктор Чумак, народні депутати "Єврооптимісти" Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, представник громадської організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися