28 березня, 12:59

Курій: На кожній рубці ми виявляємо 4-7 реальних причин для порушення кримінальних справ

Люди ВОЛІ не припиняють свою боротьбу з незаконними рубками лісів на Прикарпатті та у Львівській області та вже домоглись конкретних результатів в цьому напрямку.

Про це заявили депутат Старосамбірської райради Василь Курій та косівські активісти «ВОЛІ» Андрій Ониськів та Петро Іванишин на Форму людей ВОЛІ-2017.

Василь Курій розповів, що в минулому році активісти провели акцію «Стоп лісоцид». 

«Це було символічне спалення лісовоза під стінами обласної ради. І ми принесли в обласну раду труну зі зрубаною ялинкою. Насправді це була сосна з мого рідного села, я її садив, вона не прийнялась», - розповів депутат.

За його словами, обласна рада дала можливість активістам  зачитати свої вимоги під час сесії. 

«Я не розумію, що зараз взяли собі до голови ці люди, які прийшли до влади? Це якесь маніакально-хвороблива самовпевненість. Якщо ми дали ради комуністам і регіоналам, і вони пішли, то невже ті люди, які керують зараз країною, думають що вони вічні, вони короновані і вони можуть собі дозволити такі речі?», - обурився активіст.

Він підкреслив, що «ВОЛЯ» продовжуватиме боротьбу проти незаконних рубок.

«Ми будемо й далі боротися з тими людьми. Вони не мають документів для проведення рубок. Вони виписують собі фейкові документи. На кожній рубці ми виявляємо від 4 до 7 реальних причин для порушення кримінальних проваджень», - заявив Василь Курій.

«Вони знають, що суд їхній, що прокуратура їхня. Але не дивлячись на те, перемоги є і вони дуже серйозні», - додав він.
Косівський активіст та людина ВОЛІ Андрій Ониськів зауважив, що люди ВОЛІ вже не можуть дивитись на ті безчинства, які творяться в лісовій галузі. 

«На минулому тижні ми почали садити ліс і стикнулись з проблемою, що немає навіть чим садити. Ні в одному лісгоспі немає меча Колесова», - розповів він.

Ониськів додав, що сам взявся виготовляти мечі Колесова і жодна людина, яка йому допомагала, не взяла за це гроші.
«Ми за той тиждень посадили 5 тисяч дерев. Якщо хоча б 10% прийметься і виросте – то це вже буде та маленька крапля», - підкреслив активіст.

Косівській активіст «ВОЛІ» Андрій Іванишин розповів, що боротьба з незаконними рубками розпочалась до знайомства з партією «ВОЛЯ», але вона була малоефективною.

«Ми познайомились два роки тому, у нас почалися суттєві зміни, перемоги, ми почали йти вперед. Звичайно були невдачі, які нас часом пригнічують. Але у нас  були перемоги, які надихають», - заявив Іванишин.

Нагадаємо, у листопаді 2016 року за участі активістів «ВОЛІ» у Львові відбулась акція «Похорон лісу» з вимогою припинити незаконні рубки.

У грудні 2016 року екологічна інспекція підтвердила, що підприємство "Галсільсіс" працює без необхідних дозвільних документів.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися