27 березня, 12:16

Дерев’янко назвав головні здобутки партії "ВОЛЯ" та окреслив нові цілі людей ВОЛІ

За три роки своєї діяльності політична партія "ВОЛЯ" домоглась ухвалення законів про люстрацію та електронне декларування, формування нових антикорупційних органів та передачі повноважень громадам.

Дерев’янко назвав головні здобутки партії "ВОЛЯ" та окреслив нові цілі людей ВОЛІ
Про це заявив народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев"янко на Форумі Люди ВОЛІ-2017, який відбувся в Києві 25 березня.

Він зазначив, що дуже добре пам"ятає той день, коли була створена партія "ВОЛЯ". 

"Це булу у червні 2014 року, коли минуло лише кілька місяців після Революції гідності. І ми почали замислюватись: а що буде далі? Що чекає країну? Які реформи здійснювати?", — сказав депутат.

За його словами, більшість представників "ВОЛІ" ніколи раніше не були в політиці."Журналісти, юристи, активісти, підприємці, звичайні люди, які були рушієм Революції Гідності вирішили створити партію, яка б показала нову якість політики", — сказав один з лідерів "ВОЛІ". 

Він зазначив, що люди ВОЛІ вирішили створити політичну силу — без вождизму, з чіткою ідеологією, соціальними ліфтами, прозорістю фінансування, відповідальністю за дії, зрештою — з відкритістю та чесністю. 

Дерев"янко зазначив, що тоді партія поставила перед собою кілька амбітних цілей: 

1.  Домогтися прийняття закону про люстрацію.

2.   Ініціювати проведення ефективних реформ.

3.  Примусити владу почати справжню, а не вдавану боротьбу з корупцією.

4.   Передати реальні повноваження та гроші громадам на місця.За його словами, людям ВОЛІ за цей час вдалось досягти великих результатів.

"Ми ухвалили закон про люстрацію. І незважаючи на шалений супротив і тиск, люстрація все таки розпочалась.  Ми сформували нові антикорупційні органи. Ми домоглися введення електронного декларування для топ-чиновників", — заявив Дерев"янко.

Також він додав, що представникам "ВОЛІ" разом з однодумцями вдалось домогтись передачі реальних повноважень територіальним громадам.

"Ми це все зробили. Завдяки нашим партнерам, завдяки нашим друзям, нашим однодумцям, нашим гостям, які сьогодні тут разом з нами", — підкреслив Дерев"янко. В

Він зауважив, що людям ВОЛІ не вдалось зробити більше через те, що їх ще занадто мало у владі; через те, що Президент почав здійснювати державну політику не в інтересах людей, а в інтересах олігархів. І це при тому, що на Сході України триває війна.

Дерев"янко підкреслив, що сьогодні перед партією "ВОЛЯ" вже стоять нові цілі й завдання."Наша ціль — зберегти і врятувати Україну не лише від зовнішнього агресора, а й від неадекватності цієї влади, розігнати олігархічно-президенське кодло, а головне — створити сильну та дієву альтернативу", — заявив він.

Депутат заявив, що партія "ВОЛЯ" виступає за вибори з відкритими партійними списками, з мінімальним бар"єром і забороною політичної реклами. 

"Ми повинні спільними справами отримувати результат і формувати довіру. Тільки довіра дає нам можливість рухатись вперед. Тільки довіра дає нам можливість сформувати ту реальну сильну альтернативну команду, щоб забезпечити міць і силу тих людей, які мають спільні погляди, спільні цінності, спільне бачення того, куди і як рухатись Україні", — заявив політик.

"Я переконаний, все у нас вийде. Ми обов"язково переможемо", — підсумував Дерев"янко.

Окрім представників партії на Форумі були присутні лідери "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі та Давид Сакварелідзе, народний депутат Віктор Чумак, народні депутати "Єврооптимісти" Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, представник громадської організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"
Поділитися новиною:
Поділитися