30 березня, 17:36

В партії «ВОЛЯ» назвали головні досягнення за останній рік (ЗВІТ)

Головними досягненнями партії «ВОЛЯ» за 2016 рік стали: ухвалення закону про електронне декларування, недопущення скасування мораторію на вивіз лісу-кругляка, зупинення крадіжки коштів Кіотського протоколу та ухвалення законів для об’єднаних територіальних громад.

Про це повідомили лідери партії «ВОЛЯ» під час Форуму людей ВОЛІ-2017.

За словами члена Ради партії Ольги Галабали, можна виокремити чотири основних досягнення партії «ВОЛЯ» за 2016 рік:

1.  Ухвалення закону про електронне декларування.
«Це був ще один надзвичайно важливий крок для боротьби з корупцією, який дуже сильно збурив суспільство, але показав нам всю ту абсурдну ситуацію, в якій ми з вами живемо», - сказала Галабала.

2.  Недопущення скасування мораторію на вивіз лісу-кругляка.
«Івано-Франківська область, Львівська область, Житомирська область, Волинська область – кожен на своєму місці веде боротьбу з незаконною вирубкою лісу», - підкреслила обласний депутат.

3.  Ми не дозволили владі і її оточенню вкрасти величезну суму коштів так званого Кіотського протоколу.
«Завдяки ВОЛІ порушено більше 50 корупційних справ: проти Ахметова, проти Коломойського, проти представників олігархату. Але саме справа коштів Кіотського протоколу була доведена до кінця і ці кошти не були вкрадені  з українського бюджету», - заявила Галабала.

4.  Ухвалення всіх необхідних законів, які дозволяють створювати об’єднані територіальні громади та проводити децентралізацію влади.

«Ми в цій країні - єдина політична сила, яка щодня спілкується з головами ОТГ і яка найбільше, мабуть, робить для того, щоб реформа децентралізації в Україні відбулась», - переконана політик.
Галабала поінформувала, що сьогодні в партії «ВОЛЯ» 895 членів та 2524 кандидати у члени партії.

«Ми беремо в члени партії тих, хто вже є лідерами своїх громад, хто є керівниками проектів, які не просто мають членський квиток, а несуть всю відповідальність за роботу нашої політичної сили», - підкреслила вона.
Галабала також повідомила, що «ВОЛЯ» має 7 повністю сформованих обласних організацій, 137 місцевих організацій та 474 первинних осередків по всій країні.

Депутат Старосамбірської райради Василь Курій повідомив, що люди ВОЛІ у 2016 році не припиняли свою боротьбу з незаконними рубками лісів на Прикарпатті та у Львівській області та вже домоглись конкретних результатів в цьому напрямку.
Зокрема, за його словами, люди ВОЛІ провели акцію «Стоп лісоцид».

«Це було символічне спалення лісовоза під стінами обласної ради. І ми принесли в обласну раду труну зі зрубаною ялинкою», - розповів депутат. За його словами, обласна рада дала можливість активістам  зачитати свої вимоги під час сесії. 
Він підкреслив, що «ВОЛЯ» продовжуватиме боротьбу проти незаконних рубок.

«Ми будемо й далі боротися з тими людьми. Вони не мають документів для проведення рубок. Вони виписують собі фейкові документи. На кожній рубці ми виявляємо від 4 до 7 реальних причин для порушення кримінальних проваджень», - заявив Василь Курій.

«Вони знають, що суд їхній, що прокуратура їхня. Але не дивлячись на те, перемоги є і вони дуже серйозні», - додав він.
Депутат Надвірнянської районної ради від партії «ВОЛЯ» Тетяна Пришляк повідомила, що люди ВОЛІ по всій Україні займаються благодійністю, допомагаючи воїнам АТО, хворим дітям та всім, хто потребує допомоги.

Пришляк розповіла, що цього року активісти ВОЛІ провели біля центральної ялинки в Надвірній цілий місяць, де організували велику кількість благодійних акцій в рамках фестивалю «Тепле Різдво», зокрема допомагали онкохворим дітям.

Пришляк навела у приклад людину ВОЛІ Антоніну Шушкевич, яка власними силами організувала реабілітаційний центр для дітей із вадами здоров’я з Отинії, не отримуючи ніякої допомоги від держави.
Також Пришляк розповіла про Ольгу Соломійчук, яка створила молодіжний центр у Верховині власними силами.

«Я хочу подякувати усім волонтерам ВОЛІ: Марічка Козак і Львівська організація, які організовують велику кількість благодійних ярмарок, Тарас Елейко, Тетяна Криворучко…

Ми робимо багато добра. Я точно знаю, що добро, любов і благодійність врятують світ і точно врятують Україну», - підсумувала депутат Надвірнянської райради.

Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко розповів про рік роботи у Верховній Раді.

За його словами, від політичної партії «ВОЛЯ» в парламенті було зареєстровано 37 законопроектів, з яких прийнято 2 закони. Також було подано 68 поправок до різних законопроектів.

Також депутат подав за минулий рік 39 депутатських запитів, які були зачитані з трибуни Верховної Ради.
Дерев’янко повідомив, що в результаті звернень і запитів від «ВОЛІ» було порушено 27 кримінальних справ.
Кількість депутатських звернень, які були спрямовані за минулий рік, - 2157. Крім того, було проведено 62 зустрічі з громадами, з громадськими організаціями та з колективами.

«Насправді за цими питаннями, як ми відстоюємо, є дуже велика і важлива праця». Ті речі, які партія «ВОЛЯ» відстоює в Верховній Раді, є дуже важливі для громад, для України, для вирішення конкретних проблем наших українців», - підкреслив Дерев’янко.

Нагадаємо, окрім представників партії на Форумі були присутні лідери "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі та Давид Сакварелідзе, народний депутат Віктор Чумак, народні депутати "Єврооптимісти" Світлана Заліщук та Сергій Лещенко, представник громадської організації "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"


Поділитися новиною:
Поділитися