4 квітня, 17:04

"ВОЛЯ": НКРЕКП має скасувати абонплату за газ, а не просто призупинити та відтермінувати своє рішення

«ВОЛЯ» виступає категорично проти запровадження абонплати за газ для українців, яку намагалися ввести з 1 квітня.

Це рішення #НКРЕКП є ще одним свідченням того, що регулятор стоїть на сторожі інтересів олігархів, які контролюють видобуток та розподіл газу в Україні. 

Українці і так платять за газ за завищеною ціною. За нашими підрахунками, реальна вартість газу українського видобутку має складати не більше 2900 гривень за тисячу кубометрів, а не 6879 гривень, як це є зараз. Більше того, газу українського видобутку майже вистачає на потреби населення – натомість він змішується з імпортним, за який одну ціну платять і громадяни, і підприємства. Хоча навіть у цьому випадку вартість мала бути нижчою.

З кожної 1000 грн., яку ми платимо за газ, 580 грн. є корупційною рентою, яка йде до кишень олігархів: Фірташа, Ахметова, Коломойського, Боголюбова, Пінчука, Новінського,  Бойка, Льовочкіна, Злочевського та Іванющенка. А також до кишені президента Петра Порошенка, який організував та покриває дану схему за допомогою підконтрольного йому органу – НКРЕКП. 

Членами Національної комісії з регулювання енергетики та комунальних послуг є люди, залежні від олігархів:

-  Голова НКРЕКП, Дмитро Вовк до цієї посади працював у корпорації «Рошен» Петра Порошенка в Москві, де відповідав за збільшення продажів продукції у Росії,
-  Юрій Голляк — пов'язаний з олігархом Дмитром Фірташем,
-  Володимир Євдокімов — бізнес-партнер соратника Арсенія Яценюка,
-  Борис Циганенко — був посадовою особою в структурі російського бізнесмена Григоришина та у «Київенерго» Ахметова,
-  Вікторія Морозова — пов'язана зі структурами Григоришина.

У результаті введення фіксованої абонплати за газ в першу чергу виграють власники облгазів. В Україні 70% цього бізнесу контролює олігарх Дмитро Фірташ з партнерами. Отже рішення НКРЕКП про запровадження абонплати на газ є ще одним способом витягнути гроші з кишень українців, та віддати їх олігархам. Олігархам, які і так отримують надприбутки від використання активів держави для власного збагачення! 

Політична партія «ВОЛЯ» на центральному рівні та на рівні своїх представництв в органах місцевої влади звертається до керівників держави з вимогою скасувати рішення НКРЕКП щодо встановлення абонплати на газ. Окрім того, однією з вимог партії «ВОЛЯ» є створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді, яка має розслідувати як формуються тарифи на газ та закупівлю вугілля.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися