4 квітня, 18:29

«ВОЛЯ» вимагає скасування абонплати за газ та виступає проти плати за абонентське обслуговування за інші комунальні послуги – Дерев’янко

Партія «ВОЛЯ» категорично засуджує рішення НКРЕКП про запровадження абонентської плати за газ та виступає проти колективних договорів на послуги ЖКГ.

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко на брифінгу у Верховній Раді 4 квітня.

«Ми засуджуємо діяльність НКРЕКП, яка сьогодні представлена представником Президента, представником Григоришина, представником Ахметова, оточенням Яценюка та іншими представниками влади, які сьогодні сформували цю національну комісію, яка начебто є незалежним регулятором», - заявив Дерев’янко.

Він вважає, що рішення комісії про абонплату за газ було ухвалене в інтересах власників облгазів, газорозподільних мереж, тобто олігархів.

Дерев’янко підкреслив, що партія «ВОЛЯ» вимагає скасування цього рішення.
Він вважає, що зрозумівши реакцію суспільства, реакцію людей на це свавілля, влада намагається «включити задню передачу» і призупинити це рішення.

«Ми бачимо гарну міну під час поганої гри вищих посадових осіб держави. Президент, людина якого очолює НКРЕКП, говорить про те, що треба призупинити таке рішення», - обурився депутат.

«Неприпустимо грабувати найнезахищеніших громадян, які споживають найменшу кількість газу», - сказав Дерев’янко.
Він також повідомив, що сьогодні Верховна Рада розглядатиме законопроект 1581-Д, який може призвести до запровадження плати за абонентське обслуговування за всі комунальні послуги. 

«Тільки ці абонентські плати можуть стосуватися вже електроенергії, водовідведення, теплопостачання і інших комунальних послуг», - підкреслив парламентар.

«ВОЛЯ» закликає не підтримувати цей закон у другому читанні, а також не допускати ситуації, коли  обленерго відповідно до кабального закону                1581- д  будуть змушувати громадян укладати колективні угоди  зі споживачами і монополіст буде диктувати свої умови», - заявив Дерев’янко.

Він підкреслив, що тільки індивідуальні послуги кожному громадянину, кожній сім’ї є прийнятними. 

«Так може статися, що у багатоповерховому будинку ви будете платити не тільки за себе, а й за сусідів, якщо ці поправки пройдуть і законопроект                1581-д буде ухвалений», - застеріг Дерев’янко.

Він зауважив, що партія «ВОЛЯ» подавала низку пропозицій до цього законопроекту, які були напрацьовані з громадськими активістами, які фактично всі були відхилені профільним комітетом.

«Найголовніше у цих пропозиціях - захистити індивідуального споживача, закріпити в законодавстві, що колективний споживач має створюватись не менше, як більшістю власників квартир багатоквартирного  будинку, індивідуальному користувачу має надаватися перевага», - розповів депутат.

Дерев’янко підкреслив, що «ВОЛЯ» наполягає на необхідності індивідуального отримання таких послуг: опалення, світло, газ, водовідведення, водопостачання.

До колективних послуг мають відноситись вивіз сміття та утримання прибудинкової території.
Також сьогодні у Верховній Раді олігархи намагаються протягнути законопроект 4901, яким пропонується - про комерційний облік комунальних послуг, яким покладається на споживача придбання та встановлення  за власний рахунок лічильників загального обліку.  

«Всі ви знаєте, що на сьогодні існує норма, що комунікації, які розташовані до входу в будинок – це комунікації, за які відповідає місто і надавач послуг, а комунікації, які знаходяться всередині будинку – за них несуть відповідальність самі мешканці будинку. Вони самі їх обслуговують, ремонтують, за власні кошти.  Якщо ці комунікації обслуговуються за рахунок мешканців, то природно, що надавач послуг (міськ- та обленерго) мав би сплачувати будинку за використання цих комунікацій», - сказав Дерев’янко.

Окрім цього кошти на придбання самих лічильників ВЖЕ були закладені в діючий тариф з електроенергії. А сьогодні на кожен вид послуги ЖКХ (ніби то за згодою сторін) українців примусять ставити прибудинкові лічильники - за їхні ж кошти. Це зокрема випливає з відповіді Київенерго на депутатське звернення . Так, в Київенерго зазначили, що « … витрати ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» на придбання та встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії враховані в діючому тарифі на теплову енергію.

Нагадаємо, Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг має намір відстрочити введення абонентської плати за газ як мінімум на 3 місяці. Про це на брифінгу сказав голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися