11 квітня, 13:40

"ВОЛЯ" виступила за ухвалення нового закону про вибори (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство та прогресивні політики повинні переконати Верховну Раду ухвалити новий закон про вибори, який ліквідує мажоритарну систему та заборонить політичну рекламу під час виборчої кампанії.

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко на мітингу біля Верховної Ради 11 квітня.

Він підкреслив, що партія «ВОЛЯ» постійно наголошує на тому, що в Україні почалась корупційна контрреволюція і реальний корупційний реванш, який уже триває кілька років після Революції Гідності.

«Пройшло три роки, і ми бачимо не рух вперед, а відкат назад. Сьогодні в Україні себе дуже комфортно і добре почувають олігархи. Активи таких олігархів як Ахметов, Коломойський, Порошенко подвоюються – потроюються щорічно», - констатував нардеп.

Дерев’янко вважає, що сьогодні клептократія, на превеликий жаль, перемагає в Україні.

«Вони імітують західні цінності, реформи. Але насправді нічого в цьому плані не роблять», - обурився депутат.
Дерев’янко переконаний, що корінь і ключ до перезавантаження системи знаходиться у законі про вибори. 

«На перший погляд, закон про вибори начебто не має відношення до боротьби з корупцією, виглядає нудно. А насправді він є найважливішим антикорупційним законом. Саме закон про вибори формує владу», - підкреслив представник «ВОЛІ».

На переконання Дерев’янка, закон про вибори має покласти край формуванню клептократичної влади, коли для того, щоб потрапити у владу потрібні шалені кошти.

Дерев’янко зазначив, що «ВОЛЯ» виступає за те, що вибори повинні відбуватися на пропорційній системі з відкритими списками.  

«Кількість голосів за того, чи іншого кандидата визначає його місце в остаточному списку. Коли долається політична корупція, яка полягає в тому, що лідеру чи вождю політичних партій сьогодні заносять  чемодани з грошима і вони записують цих людей в прохідну частину списку», - пояснив нардеп.

Він також виступив за ліквідацію мажоритарної системи.

«На кожному мажоритарному окрузі буде легко використовувати адміністративний ресурс, закривати очі на порушення законодавства з боку провладного кандидата під час підкупу виборців. Мажоритарна система повинна бути скасована», - заявив Дерев’янко.

Він також заявив, що в законі про вибори повинна бути категорична заборона політичної реклами під час проведення виборчої кампанії, зокрема теле-, радіо- та бордової реклами.
Дерев’янко підкреслив, що ніхто з учасників мітингу за зміну виборчої системи під Верховної Ради не отримує за це жодної копійки і прийшли з власної ініціативи.

Він сподівається, що людей, які вийдуть підтримати зміну виборчої систему, стане набагато більше.
У мітингу взяли участь лідер Громадянського об’єднання «Хвиля» Віктор Чумак, представниця «Демальянсу» Світлана Заліщук, представники «ВОЛІ», «Громадянської позиції», Громадянського руху України, Європейської партії України та інших політичних сил.

Нагадаємо, 10 квітня Юрій Дерев’янко разом з представниками громадянського суспільства, бізнесу, журналістами та політиками підписав Антикорупційну декларацію як заклик до влади та суспільства щодо неприпустимості згортання антикорупційних реформ, які залишаються основною вимогою українців та гарантією змін в державі.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися