12 квітня, 16:31

Голови ОСББ та ЖБК вимагають провести парламентські слухання щодо реформування житлової сфери - "ВОЛЯ" (ФОТО)

Народний депутат від партії «ВОЛЯ» Юрій Дерев’янко зустрівся із головами ОСББ та ЖБК, які мітингували біля Верховної Ради з вимогою провести парламентські слухання з проблем реформування житлової сфери.

Про це повідомила прес-служба народного депутата. 

На думку представників ОСББ та ЖБК, законопроекти, які приймаються Верховною Радою не створюють цілісну систему житлового забезпечення українців. 

«В них багато неточностей, двозначних трактувань та соціальної демагогії, що використовують несумлінні: власники житла, постачальники енергоресурсів та управителі житла, що викликає справедливе обурення народу і привід не сплачувати за отримані житлові послуги», - зазначають мітингувальники.

На їх переконання, положення законопроектів часто ведуть до подальшого марнотратства енергоресурсів України, несправедливої оплати невикористаних енергоресурсів власниками житла, сплати сумлінними мешканцями «за того сусіда» і головне – законопроекти не завжди стимулюють власників житла до економії енергоресурсів. 

Представники ОСББ та ЖБК звернулись до голови Верховної Ради Андрія Парубія з проханням призначити парламентські слухання на тему: «Реформа житлово-комунального господарства: засадничі питання».

Орієнтовні питання для обговорення на слуханнях:
1.  Чи потрібен Житловий Кодекс?
2.  Чи потрібно повернутися до «попередньої» системи управління – виділити окремо Міністерство житлово-комунального господарства України?
3.  Чи потрібна абонплата за під’єднання систем енергопостачання до будинку, квартири?
4.  Чи потрібні ЖБК (житлово-будівельні кооперативи), як успішно працюючий сегмент ще радянської системи управління житловою сферою?
5.  Багатоквартирний будинок – це сукупність індивідуальних споживачів власників квартир і не житлових приміщень, чи «колективний споживач»?

Активісти вважають, що комітет ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства повинен забезпечити організацію та проведення парламентських слухань.

«Ми вважаємо, що відсутність цілісної системи законодавчого забезпечення житлової сфери Україна приводить до різкого збільшення заборгованості населення за сплату житлово-комунальних послуг,  що менш ніж через рік приведе до необхідності прийняття Верховною Радою жорстких, непопулярних законів. Держава не може довго жити в борг», - заявив уповноважений від пікетувальників голова правління ГО «Асоціація територіальна громада» Сергій Дєдов.

Юрій Дерев’янко уважно вислухав вимоги мітингувальників та проблеми, з якими їм доводиться щодня стикатися.

Депутат пообіцяв передати вимоги ОСББ та ЖБК спікеру парламенту Андрію Парубію та прем’єр-міністру Володимиру Гройсману.

Він також повідомив, що законопроект про ЖКП на четвер є в порядку денного парламенту. Він закликав голів ОСББ вийти на спільний брифінг та заявити про свої вимоги.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися