18 квітня, 18:30

Юрій Гамар: Самбірщина досягла значних успіхів в питанні детінізації зарплат

У Самборі було створено спеціальну комісію, яка проводить роз’яснювальну роботу серед підприємців. 

Про це повідомив мер Самбора від партії «ВОЛЯ» Юрій Гамар.

При цьому, за словами міського голови, комісія  не є  каральним органом, а головним її завданням є інформування місцевого бізнесу.

"Комісія працює для того, щоб пояснити підприємцям, що потрібно цю заробітну платню виплачувати, далі - не може бути прихованої заробітної платні в конвертах, повинні бути легалізовані всі робочі місця, тому що це є наші заробітні плати,  пенсії і таке інше", - пояснив Гамар. 

Загалом, протягом першого кварталу 2017 року у Самбірському районі робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення провела 8 засідань та заслухала 104 суб’єкти підприємницької діяльності. Також було проведено 2 виїзні засідання в населені пункти району.

Зокрема було роздано 20 тисяч листівок  через органи ДПІ, Пенсійного фонду, поштові відділення, сільські ради, ОТГ, на комісіях, на виїздах. 

Як результат, кількість підприємств-мінімізаторів склала 16, або 4,6 % до загальної кількості підприємств. Середня заробітна плата за лютий 2017 року збільшилась до грудня 2016 року на 23,4 % або на 763 грн. Позитивом також є відсутність заборгованості з виплати заробітної плати.

Прес-служба партії «ВОЛЯ»

Поділитися новиною:
Поділитися