22 квітня, 18:24

"ВОЛЯ" і Рух нових сил вимагають, щоб справа Мартиненка була доведена до кінця

Представники Руху нових сила та народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко у суботу прийшли в Солом'янський районний суд, де розглядалась справа екс-депутата Миколи Мартиненка.

Юрій Дерев'янко назвав Мартиненка однією з найвагоміших фігур української політики.

"Абсолютно не секрет, що українська політика впродовж великої кількості років будується кулуарно, через політичну корупцію, через різні схеми, через впливи, через використання грошей бюджетних і державних підприємств", - сказав нардеп.

Він додав, що саме це сьогодні Національне антикорупційне бюро інкримінує інкримінує одному зі "стовпів формування української політики" - Миколі Мартиненку.

"Дуже важливо, щоб це судове засідання було максимально публічним, щоб рішення було максимально об'єктивним. Якщо НАБУ вже взялось за цю справу і має велику кількість доказів, важливо, щоб ця справа була доведена до кінця", - сказав Дерев'янко.

"Всім відомо про вплив Мартиненка та інших осіб на "Енергоатом", на монополії, які себе дуже добре почували в приватних інтересах, починаючи з часів Ющенка, потім Януковича, потім при всіх інших урядах", - зазначив нардеп.
Він вважає, що новостворене НАБУ наважилось перейти червону лінію і пред'явити звинувачення і підозру Мартиненку, що є викликом всій системі.

Солом'янський райсуд Києва в суботу відпустив екс-нардепа Миколу Мартиненка на поруки народних депутатів з фракції "Народний фронт" та міністрів. Таке рішення ухвалив суддя Олексій Бобровник.

Суд  також зобов'язав Мартиненка повідомляти про зміну місця проживання, з'являтися на виклики для слідчих дій, утримуватися від спілкування з рядом осіб, які фігурують в матеріалах підозри та здати всі документи для виїзду за кордон.
Коментуючи це рішення суду Юрій Дерев'янко сказав: "Скільки б НАБУ не старалась, поки не буде антикорупційного суду з новими суддями, кругова порука буде спрацьовувати".

"Очевидно що в сфері атомної енергетики нічого без Президента не робиться! А тут договорняк вище закону", - підсумував він.

Представник Руху нових сил Іван Слободяник заявив, що члени РНС прийшли в суд для  того, висловити свою громадянську позицію. 

"Учасники судового процесу, незалежно з якого боку вони знаходяться, повинні бачити, що до цього судового процесу прикута увага всього суспільства", - зазначив він.

"Як показує практика, тільки  в такий спосіб, враховуючи яка в нас судова система, вдається, щоб суд відбувався згідно духу і букві закону", - підкреслив Слободяник.

Керівник київської обласної організації Руху нових сил Северіон Дангадзе заявив, що представники Руху нових сил прийшли в Солом'янський суд підтримати дії НАБУ проти Мартиненка.

"Його справу розпочинав на посаді заступника генпрокурора Давид Сакварелідзе. Сьогодні він - один з наших лідерів, і ми, як політична партія, хочемо, щоб НАБУ довело цю справу до логічного завершення", - сказав Дангадзе.

Нагадаємо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу, екс-нардепа Миколу Мартиненка за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації") та ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України, через які ДП "СхідГЗК" завдано збитків на суму 17,28 млн доларів. 

Також було затримано другого фігуранта у справі завдання збитків ДП "СхідГЗК" - Сергія Перелому.  


Прес-служба партії "ВОЛЯ"

Поділитися новиною:
Поділитися