27 квітня, 18:44

У Верховині діти з обмеженими можливостями намалювали на склі картини на воїнів АТО. ФОТО, ВІДЕО

В рамках традиційного фестивалю дитячої та юнацької творчості «Повір у себе» у Молодіжному центрі «Думка» у Верховині талановиті діти з обмеженими можливостями намалювали на склі картини, де зобразили своє бачення Воскресіння Христового та подарували їх учасникам АТО.

Фестиваль, який вже 18 років поспіль проводиться у Верховинському районі, організували волонтери з УМСА-Карпати та Верховинський районний центр соціальних служб сім’ї та молоді на чолі з його директором, депутатом районної ради від партії "ВОЛЯ" Ольгою Соломійчук. 

Діти-волонтери УМСА-Карпати в рамках фестивалю організували концерт для дітей та воїнів АТО, які зараз проходять реабілітацію у «Творчій Криївці», в якому діти з обмеженими можливостями могли продемонструвати свої таланти – спів, декламація віршів, авторські поезії тощо.

«Ми зібрали діток з різних сіл району, які мають творчі здібності, малюють, співають, пишуть вірші, створили виставку їх художніх робіт. На таких акціях вони відчувають себе потрібними, бачать, що їх талант цінується. Велике задоволення бачити, як ці діти радіють», - зазначила Ольга Соломійчук.

Після концерту, діти спільно з волонтерами створювали картини на склі, де зобразили своє бачення Воскресіння Христового. Свої творіння вони подарували учасникам АТО.

«Це тепло, увага, турбота, які дарують діти та волонтери дуже цінні для мене та всіх хлопців. Приємно, що діти – мабутнє покоління звертають на нас увагу. Мені волонтер Лілія Сливчук подарувала картину з фрагментом мого шеврона, і мені надзвичайно приємно» - каже учасник АТО Лоза Андрій з м. Бахмут Донецької області, який служив в добровольчому батальйоні «СІЧ».

Крім того, під час заходу представники районної влади вручили грамоти від Міністерства оборони волонтерам Надії Шегді, Валерії Постригань, Ользі Соломійчук та ін. Медаллю - відзнакою Міністерства оборони нагородили засновницю «Творчої Криївки» Віталіну Маслову, учасника АТО Валентина Гонтара , отця Івана Рибарука. В свою чергу, «Творча Криївка» відзначила грамотами волонтерів та небайдужих жителів Верховинщини, які всіляко допомагають учасникам АТО. 

«Зараз 37-ий заїзд «Творчої Криївки» добігає кінця, зазвичай він вибудований так, що на початку ми більше часу проводимо на природі, хлопці спілкуються своєму колі, потім поступово ми відкриваємось до місцевої культури, ходим в музеї та проводим соціальні заходи, де хлопці спілкуються з молоддю, школярами, ветеранами. Тут у вільному просторі «Думка» ми не вперше долучаємось до таких заходів, з Ольгою Соломійчук співпрацюємо в різних напрямках. В таких заходах, хлопці можуть не тільки отримати позитивні емоції, а й дати щось для дітей, показати свій приклад, адже діти справді щиро сприймають їх як героїв», - наголосила Віталіна Маслова.

Поділитися новиною:
Поділитися