10 травня, 16:31

Дерев’янко назвав політичні сили, з якими готовий об’єднуватися РУХ НОВИХ СИЛ

РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі – це відкрите об’єднання, готове до співпраці з усіма молодими прогресивними політичним силами зі схожими принципами.

Про це заявив Юрій Дерев’янко, народний депутат від партії «ВОЛЯ», яка нещодавно об’єдналась з РУХОМ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі в інтерв’ю Politeka.net.

За словами народного депутата, представники «ВОЛІ» і РУХУ НОВИХ СИЛ, перш ніж об’єднатися, ретельно вивчили ідеологічні засади обох політичних сил і з’ясували, що вони практично у всьому збігаються.

«Уже цьогоріч ми почали тісніше спілкуватися, говорити про те, що Україна потребує об’єднання всіх демократичних реформаторських проукраїнських молодих сил, які сьогодні розпорошені. Тобто спочатку ми з’ясовували, про які сили взагалі можна говорити, кого можна до них зарахувати», - повідомив Дерев’янко.
За його словами, і «ВОЛЯ» і «РУХ НОВИХ СИЛ» – кожні зі свого боку називали одній й ті самі сили, рухи, окремих людей. 
«Це «Демальянс», «Рух нових сил», «Воля», «Хвиля», «Громадянська позиція» Гриценка. Це могли також бути правоцентристські політичні сили. Такі, які, як і партія «ВОЛЯ», виступають за ліберальну економіку, сильну державу. Ми виступаємо за цінність людини в основі будь-якого державного устрою. Ми виступаємо за проєвропейський шлях розвитку. Для нас це не просто гасло, а спосіб життя. Те, до чого прагнемо», - пояснив нардеп.
Дерев’янко зауважив, що коли представники «ВОЛІ» почали говорити з Михайлом Саакашвілі на цю тему, то 95% ідеологічних позицій збіглися. 

«Потім ми почали говорити про те, чи бачимо наше об’єднання, як вузьке, закрите, між собою, чи відкрите. Ми бачимо його відкритим. Вважаємо, що не хочемо розпорошувати хороших людей, сили в політикумі, який є пострадянським, корумпованим. Комусь, може, і вигідно, щоб сили були розпорошені. Вони ціннісно подібні, проте розривають виборців між собою», - підсумував Дерев’янко.

Нагадаємо, 19 квітня політична партія «ВОЛЯ» об’єдналась з РУХОМ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"- РУХ НОВИХ СИЛ

Поділитися новиною:
Поділитися