24 травня, 18:54

Дерев’янко назвав кроки, які реально допоможуть подолати корупцію в Україні

Влада в країні не має політичної волі боротися з корупцією, тому ухвалення нових законів та створення  антикорупційних органів недостатньо.

Про це заявив народний депутат від партії «ВОЛЯ»-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко під час парламентських слухань «Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні».

«Корупція – це явище, яке ми не поборемо, маючі тільки хороші закони або новостворені хороші антикорупційні органи. Ми корупцію поборемо тільки тоді, коли буде політична воля у вищого керівництва держави виконувати ці закони, давати можливість новоствореним антикорупційним органам  працювати і показувати результат», - заявив депутат.

За його словами, на превеликий жаль, цього в країні не відбувається.

«Можливо саме тому у сфері бізнесу ми зараз маємо ганебне перше місце по корупції серед 41 країни в світі», - констатував Дерев’янко.

Він також обурився тим, що на території України не було жодної реакції на так званий «офшорний скандал панамських патріотів».

«Саме тому, що Президент України безпосередньо там задіяний і його найближче оточення також безпосередньо задіяне», - додав нардеп.

Дерев’янко вражає, що найближчим часом потрібно забезпечити реалізацію таких кроків:

1.  Змінити склад Верховної Ради.

«Це означає, що ми маємо ухвалити нове виборче законодавство з мінімальним прохідним бар’єром, з відкритими партійними списками, без мажоритарки, із забороною політичної реклами», - зазначив депутат.
2.  Створити Антикорупційний суд.
3.  Підтримувати новостворені антикорупційні органи, які показують результати, зокрема НАБУ. «Через прийняття закону про автономну прослушку, а також через те, щоб обрати зовнішнього аудитора, який буде не нищити НАБУ, а об’єктивно оцінювати його діяльність», - пояснив Дерев’янко.
4.  Забезпечити переобрання складу Центральної виборчої комісії.
5.  Ухвалити закон про захист викривачів.
6.  Негайно ухвалити зміни до Закону "Про запобігання корупції", вилучивши пункт про обов’язкове декларування для громадських активістів, що задіяні в сфері запобігання і протидії корупції.

Дерев’янко навів приклад, що після об’єднання партії «ВОЛЯ» і РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі нова сила подала статут на реєстрацію в Міністерство юстиції.

«Петро Порошенко і Арсеній Яценюк дали команду не реєструвати наш новий статут РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі, нам відмовили, а в той самий день зареєстрували фейковий Блок Михайла Саакашвілі, за яким стоїть Петро Порошенко, депутат від БПП Дмитро Голубов і його помічники», - заявив Дерев’янко.

Він анонсував, що 30 травня об 11.00 активісти РУХУ НОВИХ СИЛ підуть до Міністерства юстиції, щоб вимагати реєстрації статуту справжньої партії та відміни реєстрації рейкової партії.

«Ми закликаємо всіх, кому не байдужі ці схеми і політичне рейдерство, долучатися. Там буде відкритий з’їзд  і акція протесту», - повідомив народний депутат.

 
Поділитися новиною:
Поділитися