16 червня, 12:32

РУХ НОВИХ СИЛ закликає українців підтримати акцію за зміну виборчого законодавства 21 червня

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ разом з багатьма представниками інших молодих та прогресивних політичних партій проведуть масштабну акцію за зміну виборчого законодавства о 9.30 21 червня під Верховною Радою України. 

Про це заявив народний депутат від партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Юрій Дерев’янко на прес-конференції «Політична реформа і її вплив на всі інші реформи в країні» в Українському кризовому медіацентрі.

У прес-конференції також взяли участь народний депутат Віктор Чумак, нардеп та член політради ДемАльянсу Світлана Заліщук, народний депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв, представник політичної сили «Альтернатива» Єгор Фірсов та представниця «Громадянської позиції» Ірина Побідаш.

За словами Дерев’янка, РУХ НОВИХ

ИЛ підтримує необхідність змінити виборче законодавство. 

«Ми вважаємо, що неможливо побудувати незалежну, європейську Україну, не змінюючи правил формування влади», - заявив Дерев’янко. 

Він зазначив, що українці щодня зіштовхуються з проявами олігархії, корупції, або з недобросовісним виконанням своїх обов’язків чиновниками, і ключ до вирішення цих проблем – це нові правила формування влади.

«Обираючи Верховну Раду, ми фактично обираємо майбутній склад уряду, всіх чиновників від міста Києва аж до останньої районної державної адміністрації. Які будуть правила – такий буде результат», - вважає парламентар.

Він підкреслив, що сьогодні в Україні діють правила, які придумав ще екс-президент Янукович, коли олігархи змагаються з іншими громадянами грошима, а не ідеями, програмами, чи переконаннями.

За словами Дерев’янка, РУХ НОВИХ СИЛ вимагає:
1.  Запровадження пропорційної виборчої системи.
2.  Зниження прохідного бар’єру.
3.  Заборони політичної реклами під час виборчої кампанії.
4.  Відкриті партійні списки, які унеможливлять підкуп громадян і внутрішньопартійний підкуп.

«Ми запрошуємо всіх українців, киян до Верховної Ради о 9.30 21 червня прийти і закласти нові засади формування нової європейської влади в Україні», - закликав Дерев’янко.

Народний депутат Віктор Чумак нагадав, що кожна революція в Україні породжує величезні сподівання на те, що до влади прийдуть достойні люди, які будуть думати про розвиток країни.

«Скільки б ми зараз реформ не проводили, вони будуть заходити в певний тупик. Кожен раз після революції, після реформи іде відкат назад – всі хочуть знову і знову сидіти на потоках, збирати касу, отримувати відкати», - обурився Чумак.

Він вважає, що саме політична реформа є найголовнішою реформою, яку потрібно зробити.

Представник політичної сили «Альтернатива» Єгор Фірсов нагадав, що у 2011 році був прийнятий закон про вибори народних депутатів.

«Це буда задача Януковича і його оточення, яка виношувалась в 2010-11 роках, коли головна задача була така -  при поганих рейтингах як зробити так, щоб в парламенті була більшість. Тоді вперше був піднятий прохідний бар’єр до 5%, а виборча кампанія скоротилась до 90 днів. Були заборонені політичні блоки», - розповів Фірсов.

Він закликав українців підтримати акцію під стінами парламенту та сконцентрувати свої сили за ухвалення нового виборчого закону.

Представниця ДемАльянсу Світлана Заліщук нагадала, що нове виборче законодавство обіцяли людям Президент, прем’єр-міністр, лідери всіх політичних сил, які підписували коаліційну угоду під час виборчої кампанії.

«Нове виборче законодавство знову намагаються виміряти лекалами виграшної соціології.  І кравець цих лекал сидить на вулиці Банковій», - сказала вона.

Представник «Самопомочі» в парламенті Єгор Соболєв також закликав киян підтримати акцію 21 червня.

«Це в ваших інтересах! Дуже важливо, щоб це не була тільки справа партій. Коли люди можуть голосувати і за конкретну партію на виборах, і за людину, яку вони хочуть бачити депутатом від цієї партії – це додає їм сил, додає їм ролі в управлінні державою», - звернувся від до українців.

«Громадяни мають управляти державою та парламентом. Досить скаржитись, що депутати продажні, не ходять – треба це змінювати», - додав Соболєв.

Представниця «Громадянської позиції» Ірина Побідаш заявила про те, що саме байдужість людей породжує корупцію і такий стан речей у владі, який є зараз.

«Коли ми виходимо на акції протесту, валимо режим, потім зупиняємось і думаємо, що ті, кого ми привели до влади, без нас це все зроблять.  А вони дуже швидко вмонтуються в ту систему, яка же працює на те, щоб набивати свої кишені. Саме наша байдужість, те, що ми не доводимо до кінця справу, дозволяє тим нечесним людям керувати країною і далі вести її в небуття», - заявила Побідаш.

На її думку, законопроект про вибори народних депутатів, зареєстрований в паралмнті під номером 1068-2, є дуже позитивним. «Це ковток свіжого повітря, це новаторство, це наш шанс змінити нашу країну на краще. Набагато більше ініціативи переходить до яскравих особистостей в регіони і набагато менше можливостей для якихось хитрих схем партійних в центрі», - сказала Побідаш.

Нагадаємо, представники РУХУ НОВИХ СИЛ вже неодноразово брали участь у мітингах з вимогою змінити виборче законодавство разом з іншими політичними силами.

Прес-служба партії "ВОЛЯ"-РУХ НОВИХ СИЛ

 
Поділитися новиною:
Поділитися