19 липня, 18:44

У селі на Болехівщині пробурюють свердловину для покращення якості води в амбулаторії. ФОТО+ВІДЕО

У селі Тисів на Болехівщині забурюють водозабірну свердловину для забезпечення і покращення якості води для амбулаторії загальної практики і сімейної медицини. Вода, яку використовували раніше, була не придатна для пиття і технічного використання. 

За сприяння депутата обласної ради від партії «ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі» Галини МАКОТИ з обласного бюджету були виділені кошти в сумі 80 тисяч гривень на проведення цих робіт. 

Головний лікар амбулаторії ФЕДОРИКА Наталія розповідає, що  проблема з водою була в їхній амбулаторії  роками: «Вона не придатна ні для пиття, ні для технічного користування, тому ми просили депутата обласної ради допомогти нам у видобутку води».
Сільський голова Тисова САВЧУК Володимир повідомив, що загальний кошторис робіт становить приблизно 111 тисяч гривень, тих коштів, яких не вистачає, шукатимуть у сільському бюджеті. 

Галина МАКОТА розповідає, що вивчаючи проблеми, які є в с.Тисів, вирішила, що першочергові її заходи як депутата обласної ради будуть спрямовані на вирішення питань і проблем медичної галузі. 

«Тому у 2016 році  з коштів депутатського фонду  я виділила 25 тисяч гривень на придбання медичного обладнання для Тисівської амбулаторії. Цього року вдалося залучити з обласного бюджету 80 тисяч гривень  для буріння свердловини. На даний час ще є такі проблеми як необхідність оновлення медичного обладнання, заміна покрівлі даху», - каже депутат обласної ради.  

До слова, за сприяння Галини Макоти забурили водозабірну свердловину також у селі Сукіль Козаківської сільської ради на Болехівщині для забезпечення водою початкової школи, де навчається 30 дітей, і ФАПу. 

За зверненням депутата Галини МАКОТИ також було виділено 66 тисяч гривень з обласного бюджету, за які пробурили свердловину на воду для Козаківської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Катерини Мандрик-Куйбіди та встановили внутрішні туалети. Тепер у школі є холодна і тепла вода, зручні внутрішні вбиральні – по дві для хлопчиків і дівчаток, є водовідведення і спеціальні септики.


 
Поділитися новиною:
Поділитися