19 лютого, 11:58

Реквієм по мрії: в Івано-Франківську вшанували загиблих на Майдані та на Сході України

Подвиг заради здійснення мрії. В Івано-Франківську в четверті роковини Революції Гідності вшанували пам’ять про загиблих на Майдані та на Сході України. Аби нагадати про події на Майдані, на площі перед ОДА  запалили бочки, пригощали  перехожих гарячим чаєм. А ще розгорнули карту України.  На ній свічки пам’яті про сучасних Героїв України, людей, які 18 -20 лютого 2014-го року віддали своє життя за свободу кожного з нас. 
«Сьогоднішню акцію ми назвали «Реквієм по мрії». Оскільки революцію зазвичай починають романтики, мрійники, ідеалісти, ті діти, які були не згідні з рішенням уряду Януковича, Азірова, щоб звернути курс на Росію, а не у ЄС. А потім три місяці стояння на майдані.  Жахлива зима із трагічними сторінками історії нас усіх змінила», - каже організатор акції «Реквієм по мрії» Тетяна Пришляк.

Через рік після кривавої кульмінації протестів на Майдані  Україна отримала затяжну війну на Донбасі.  А тому іванофранківці запалили лампадки й за героями України, які загинули на східному фронті.  Їх тут  тисячі. Віддати шану побратимам прийшли  бійці АТО.

«Є повно емоцій і розчарувань, адже війна продовжується і буде тривати. В нас дуже сильна нація, але чомусь зараз, в цей час, багато людей розчарувалися. Якщо ми би більше трималися купи, то разом змогли б перемогти будь-якого ворога», - впевнений учасник АТО Роман. 

На акцію прийшло чимало молоді. Тримаючи у руках свічку пам’яті, вони згадують події, що змінили їх назавжди. Та  вірять у краще майбутнє своєї країни 

«Навіть коли дуже багато знайомих поїхали за кордон працювати і мене всі кличуть, в мене хороша спеціальність, щоб якраз їхати і заробляти великі гроші. Я не поїду. Я мрію, що моя спеціальність знадобиться тут», - каже іванофранківчанин Олександр.

 
Поділитися новиною:
Поділитися