20 лютого, 14:30

Олександ Бурцев закликав суддів не виконувати злочинних наказів Порошенка

Активіст партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Олександр Бурцев уже 5 місяців перебуває в ув’язненні через зустріч на кордоні Михайла Саакашвілі. Вчора відбулося судове засідання у Мостиському райсуді Львова по його справі. Через погіршення стану здоров’я Олександра Бурцева, засідання довелося перенести на кілька годин.  Адвокат активіста просила відводу судді Юрія Білоуса.   
«Це суддя, який притягнув до адміністративної відповідальності Михайла Саакашвілі. Тобто він  визнав, що перетин кордону Михайлом був незаконний. І він фактично зробив юридичну оцінку тим подіям. Тому, на нашу думку, він не може розглядати справу Бурцева», - зазначила адвокат Валерія Коломієць
В залі суду Олександ Бурцев звернувся до всіх суддів України. 
«Зі всіх суддів, які судили майданівців, які виносили неправомірні рішення, звільнили лише 5%. Депутати, які голосували за закони 16 січня взагалі сидять у  Верховній Раді. В річницю кривавих подій, через які ми всі пройшли, сподівалися, що такого більше не відбудеться. Однак через 4 роки маємо таку ж ситуацію, а то й гіршу. 
Апарат президента дзвонить суддям і говорить, що їм робити. 
Головнокомандувач у країні, яка веде війну, їде відпочивати на Мальдіви, на 8 днів, кидаючи хлопців в окопах, які там по пояс в багнюці чекають прильоту мін.
Ми всі стали заручниками ситуації в караїні. Однак влада Порошенка доживає останні місяці
Порошенка не можна назвати президентом. Адже президент – це той, хто живе своєю країною, який все своє здоровя кладе для того, аби його країна жила краще. 
Натомість ця людина змінює поняття! Не йдіть на його поводу! Адже він все одно програє і ви це прекрасно бачите. 
Однак у вас, судді, є ще час. Закликаю вас відмовитися виконувати злочинні накази.
Порошенко живе на «лакшері» планеті, де купує туфлі за 80 тисяч гривень,костюми за 250 тисяч гривень. Звичайні люди для нього це лише цифри в статистиці», - зазначив Олександр Бурцев. 
Клопотання з приводу відводу судді Юрія Білоуса  розглянуть в п’ятницю. Згодом суддя буде розглядати питання з приводу тримання Бурцева під вартою.
Поділитися новиною:
Поділитися