21 лютого, 18:13

Громада на Яремчанщині затримала «нацдружинників» зі зброєю

14 чоловіків спортивної зовнішності з Харкова, Львова, Києва та Івано-Франківська приїхали на Яремчанщину, за їхніми словами, аби виявляти незаконні вирубки лісу. Натомість місцева громада, члени самооборони Микуличина і місцеві атовці забили на сполох та викликали поліцію.
Затримали чоловіків, які представилися членами ГО «Національна дружина», 16 лютого на території Яремчанської міської ради у с.Микуличин, участок Полумистий. При собі вони мали зброю та набої до неї.
 «Поліція встановила кожного, провели огляд транспортних засобів. Виявили пістолет травматичної дії, два мисливських нарізних карабіни, 4 гладкоствольні рушниці, патрони до них. Вказану  зброю направлено на експертизу. Правоохоронці вбачають у їхніх діях ознаки кримінального правопорушеня, а саме незаконне поводження зі зброєю», - розповідає речник ГУНП в Івано-Франківській області Мирослава Белдик.
Чому члени «Національної дружини» вибрали саме Яремчанщину місцеві не розуміють. Кажуть, на 
Закарпатті та Буковині рубають значно більше. 
«Я вважаю, що «Національні дружини» - це проект Авакова, який створили перед виборами. 
Зараз вони хочуть наводити порядок у лісі, а в 2019 році будуть наводити порядок на виборах. 
Окрім того, «нацдружина» заїхала в Микулучин  саме туди, де фірма ТОВ "ПАРІ", до якої пряме відношення має екс-регіонал Злочевський, хоче видобувати нафту і газ. Чи це не випадково, що ми їх зустріли саме тут?», - коментує ситуацію депутат Івано-Франківської облради від фракції «ВОЛЯ» Андрій Марійчин.
Поряд з цим депутат не розуміє звідки в групи молодих осіб два недешевих буси, дорога зброя та фірмовий однострій. «Їх було 14 людей. А це і харчування, і проживання, витрати на паливо. Звідки гроші? Хто їх дає? Адже більшість з них казали, що є студентами та ніде не працюють. Разом з ними було кілька атовців. Я вважаю, що їх просто використали, шкода, що хлопці не розібралися в ситуації», - говорить Андрій Марійчин. 
Наразі у поліції розпочали досудове розслідування у цій справі.
Поділитися новиною:
Поділитися