23 лютого, 16:17

«Розвиток освіти, літературна творчість нашого краю є підвалинами патріотизму, тому їх потрібно підтримувати», - депутат облради Марія Рудик

В державі, яка дбає про освіту і культуру, ніколи не буде війни. Адже це є основою формування свідомої нації, яка матиме спільне майбутнє. Проте в Україні фінансування цих галузей є недостатнім. 

Так вважає депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції «ВОЛЯ», партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Марія Рудик. 

На сьогоднішньому засіданні комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова депутат проголосувала за фінансування з обласного бюджету друкованих видань, телебачення «Галичина».  Підтримала також і виділення коштів на розвиток освіти у 2018 році. 

«Серед друкованих ЗМІ на Івано-Франківщині мені особливо хочеться відмітити всеукраїнський літературно-художній і громадсько-політичний журнал «Перевал».  Давно співпрацюю з редакцією, брала участь у презентації журналу  на Богородчанщині. У ньому друкуються наші місцеві письменники, таким чином, вони мають змогу представити свою творчість громадськості. Дуже цікавим є також і дитячий обласний журнал «Дзвіночок». Він відповідає усім вимогам сучасної поліграфії, наповнений цікавим змістом як для дітей, так і для дорослих. Тут зібрані факти нашої історії і традицій», - розповідає депутат. 

На думку Марії Рудик, сьогодні вкрай важливо популяризовувати культуру нашого краю, виховати дітей в дусі українства. 
«Бо якби такі журнали випускались до цього часу на Сході, то, можливо, там би зараз не було війни», - каже Рудик. 

Окрім того, депутат вважає, що необхідно виділяти кошти і на розвиток телебачення. 

 «Не кожен район має свій канал. Для прикладу на Богородчанщині, а це мій виборчий округ, коштів на це немає, оскільки бюджет є дотаційним. Тому Богородчанський район активно співпрацює з ОТБ «Галичина» і якщо є якісь певні події, то запрошує журналістів. Звичайно, було б дуже добре, якби в районі було представництво цього телеканалу, яке б висвітлювало події, які будуть цікаві, важливі і актуальні для нашої області», - говорить Марія Рудик. 
Поділитися новиною:
Поділитися