1 березня, 18:19

До кінця цього тижня Олександр Бурцев буде звільнений з-під варти під заставу

Сьогодні активісти «РУХУ НОВИХ СИЛ» збирають необхідні кошти для внесення застави у розмірі 105 тисяч гривень. А це означає, що незабаром прикарпатський активіст РНС Олександр Бурцев, який 5 місяців сидить за гратами через зустріч Саакашвілі у Шегинях, буде на свободі.

Про це заявив народний депутат України Юрій Дерев’янко.

«Уже більше як п’ять місяців Олександр Бурцев перебуває під вартою як політичний в’язень. Важкохвора людина, яка воювала в зоні АТО, зараз є прикладом розправи Порошенка над політичними опозиціонерами. 
Під час вчорашнього судовового засідання по цій справі адвокати все-таки домоглися, щоб суддя прийняв рішення про заставу. Тобто зараз є шанс Бурцеву, який є хворим на цукровий діабет та інсулінозалежним, вийти на свободу і продовжувати лікування в нормальних умовах», - розповідає Дерев’янко.

Нардеп вважає, що суддя прийняв таке рішення в силу того, що зараз відбувається в Україні, адже величезна кількість громадян вимагають справедливості. 
 
«Тому вказівки порошенківського режиму мають припинитись. Фейкові кримінальні справи, які є політичним замовленням, мають бути закриті. Ми маємо отримати ту країну, за яку ми 4 роки назад почали боротися. А ми, навпаки, бачимо, що естафету Януковича перейняв Порошенко. Ми маємо докласти усіх зусиль для того, щоб звільнити політв’язнів і Україну від цього режиму», - говорить народний депутат.

Тим часом, адвокат Валерія Коломієць повідомила, що наступне судове засідання по справі Бурцева відбудеться 13 березня.
Поділитися новиною:
Поділитися