1 березня, 18:47

В Яремче люди погрожують перекрити дорогу державного значення

Завтра о восьмій годині безстроковий протест на пішоходному переході навпроти пожежної частини на вулиці Свободи, що в Яремче, організовують члени «ОСББ-75». Це  мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Свободи, 214. 
Люди кажуть, перекриватимуть дорогу, аби сесія міської ради своїм рішенням повернула їм прибудинкову територію та дозволила її приватизувати. Йдеться про те, що 1 березня депутати не проголосували, аби мешканці багатоповерхівки на вулиці Свободи, 214 змогли приватизувати свою прибудинкову територію. Натомість Яремчанська  міська рада надала «ОСББ-75»   дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею лише 0.53 га. Однак мешканці цього будинку намагалися приватизувати 0,7777га, які протягом  тридцяти років були в їхньому користуванні. 
Наступним рішенням більшістю голосів депутати вирішили вилучити прибудинкову територію «ОСББ-75», а це 0,2377га, та передати її на баланс міста.
«Люди цією ділянкою користуються уже кілька десятків років. Садять городину, гуляють з дітьми. Ми впевнені, що таке рішення сесія прийняла через те, що цією ділянкою вже хтось зацікавився.Тут планують щось побудувати», - каже голова «ОСББ-75» Олена Марчук.

У вирішенні проблеми мешканці «ОСББ-75» звернулися до  юристів партії «РУХ НОВИХ СИЛ». "Наразі не зрозуміло, яке цільове призначення вилученої землі. Виникає питання, які саме проекти рішень розглядалися на засідання постійної і  земельної комісії. За словами депутата Яремчанської міськради Віри Галайко, питання про вилучення землі площею 0,23-0,24 га не розглядалося на земельній комісії.  Також це питання не розглядалося на постійній комісії перед засіданям сесії ради, де були присутні майже всі депутати міської ради.  Питання щодо надання дозволу міській раді на розробку проекту на  0,23-0,24 га  виникло безпосередньо перед сесією», - каже юрист Мар’яна Гайтанюк. 
Якщо перекриття дороги не допоможе, люди будуть подавати до суду. Тим часом юристи партії «РУХ НОВИХ СИЛ» всіляко допомагатимуть у вирішенні цієї проблеми.
Поділитися новиною:
Поділитися