2 березня, 11:12

В Яремче люди перекрили дорогу державного значення — вимагають у міського голови накласти вето на рішення міської ради

Сьогодні о восьмій годині члени «ОСББ—75» почали  безстроковий протест на пішохідному переході навпроти пожежної частини на вулиці Свободи, що в Яремче. Зібралося кілька десятків людей.
 Мешканці багатоквартирного будинку на вулиці Свободи, 214, що в Яремче вимагають у міського голови накласти вето на вчорашнє рішення сесії, яким депутати вилучили їхню прибудинкову територію у розмірі 0,23 га на баланс міста.
Люди кажуть, перекриватимуть дорогу доти, доки сесія міської ради своїм рішенням не поверне  прибудинкову територію.

Йдеться про те, що 1 березня депутати не проголосували, аби мешканці багатоповерхівки на вулиці Свободи, 214 змогли приватизувати свою прибудинкову територію.

Яремчанська  міська рада надала «ОСББ-75»   дозвіл на розробку проекту відведення земельної ділянки площею лише 0.57 га. Однак мешканці цього будинку намагалися приватизувати 0,7777га, які протягом  тридцяти років були в їхньому користуванні. 

Наступним рішенням більшістю голосів депутати вирішили вилучити прибудинкову територію «ОСББ-75», а це 0,2377га, та передати її на баланс міста.
«Депутати Яремчанської міської ради повинні дослухатися до людей. Адже в цьому будинку 75 квартир, а поруч стоквартирний будинок, в якому люди теж хочуть приватизувати прибудинкову територію і теж  забили на сполох. Тож депутати мають зібратися в найкоротші терміни», —впевнений депутат Яремчанської міськради від «ВОЛІ» Володимир Губарчук.

Поділитися новиною:
Поділитися