14 березня, 20:27

Попри те, що Сакварелідзе навіть не вручили повідомлення про підозру, суддя не відправила обвинувальний акт на доопрацювання

Обвинувальний акт прокуратури проти одного із лідерів партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Давіда Сакварелідзе суддя так і не відправила на доопрацювання. І це всупереч тому, що інформація в ньому була викладена без уточнення місця та часу вчинення злочинів. Окрім цього, Сакварелідзе в рамках  кримінального провадження навіть не вручили повідомлення про підозру.


Відповідне клопотання подавала адвокат Валерія Коломієць. Втім Мостиський суд Львівської області, де розглядають справу Сакварелідзе про незаконний перетин кордону і переправлення через нього Михайла Сакашвілі, вирішив не задовольняти його. 
 
За словами Валерії Коломієць, до обвинувального акту також не внесли й інформацію про замінування пропускного пункту Шегині. 
«Маємо кримінальне провадження в рамках якого особі не було вручено повідомлення про підозру.  Тож по факту Давіда Саквареілдзе навіть не почали притягувати до кримінальної відповідальності. Втім суддя не взяла цього до уваги», - зазначила адвокат Валерія Коломієць.
Судовий процес  у цій справі Давід Сакварелідзе називає політичним замовленням Порошенка. Поряд з цим вдячний усім активістам, які приїхали підтримати його у суді. «Дуже дякую  людям, які знайшли час та можливість приїхати до Мостиського району Львівської області, щоб підтримати мене сьогодні в суді. Всіх вас, без винятку, я можу з гордістю називати своїми друзями.  Я був дуже здивований, коли побачив людей з різних куточків України: Одеси, Івано-Франківська, Києва, Кропивницкого, Вінниці, Чернівців. В такі моменти ти розумієш, чому ти ризикує своїм життям і свободою. Це моменти, які дають сили», - зазначив Давід Сакварелідзе.
Поділитися новиною:
Поділитися