15 березня, 15:18

Cуд над Сакварелідзе розпочався у Мостиському суді, що на Львівщині (ВІДЕО)

Одному злідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» закидають незаконний перетин кордону і сприяння в цьому Михайлові Саакашвілі. Сторона захисту певна, усі звинувачення безпідставні. Мовляв, в обвинувальному акті немає ані часу, ані місця злочинів, які нібито здійснив Давід Сакварелідзе. Ба більше, тут жодного слова про замінування пропускного пункту в Шегині. Не було, каже адвокат Валерія Коломієць, й повідомлення про підозру.

«Момент притягнення до кримінальної відповідальності починається з вручення про підозру. В цьому кримінальному провадженні повідомлення про підозру Сакварелідзе немає. Я зверталась до реєстру – дійсно немає. В подальшому ми це будемо досліджувати. Але тоді й суд стане в патову ситуацію. Як суд може розглядати справу, якщо навіть не притягали до кримінальної відповідальності», - прокоментувала адвокат Валерія Коломієць.

У залі суду був присутній і постраждалий - прикордонник, якому  нібито під час перетину кордону вчиняв опір Сакварелідзе. Чоловік  небагатослівний. Спілкуватися з журналістами категорично відмовився. Втім самому Сакварелідзе  було що сказати і прокурору і потерпілому

« Я розумію, що цей молодий чоловік не прокинувся вранці з надією, що він буде здійснювати процесуальне керівництво над справою так званого "прориву кордону" Давіда Сакварелідзе. І так званий постраждалий не збирався в цьому брати участь і не має бажання в цьому брати участь. Замовники  єдині в цій справі, і адреса суду не Мостиський суд, а админістрація Президента на Банковій, яка і дає накази. Адже ні  в Авакова, ні в генпрокурора немає юридичної освіти", - заявив  один лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Давід Сакварелідзе. 

Аби підтримати Сакварелідзе, до Мостийського райсуду з’їхались активісти з  усієї України. Є тут й чимало прикарпатців.  Стіни судової зали  вони прикрасили плакатами: «Несправедливий суд найбільше зло в несправедливій державі!» , «Ні свавіллю влади!»

«Мені вже однаково, але в мене є діти, внуки. Діти, яким хочеться нормально жити», - прокоментував прикарпатець Микола.

«Це є несправедливо. Тут відбувається суд не лише над Давідом Сакваралідзе, а й над усім народом. З кожним українцем таке може статися», - впевнена активістка з Прикарпаття Оксана.

За судовим процесом уважно стежать й народні депутати України. Серед них  один з лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Юрій Дерев’янко. Переконує, суд над Сакварелідзе - це спроба поставити опозицію на коліна.

«Саме пан Порошенко своїми наказами, вчинивши злочин в Шегинях, спровокував цю ситуацію. Саме Порошенко, який наляканий українцями, тим, що люди його не сприймають, йому не вірять. З’явилась сила «РУХ НОВИХ СИЛ» і він почав здійснювати наступ, політичний тиск на всіх своїх політичних опонентів. Таким чином Саакашвілі опинився за кордоном, Сакварелідзе - у суді», - заявив народний депутат України, один з лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Юрій Дерев’янко.

Сторона захисту просила суд, аби обвинувальний акт прокуратури відправили на доопрацювання. Кілька годин поспіль суддя ламала голову над рішенням. І в результаті клопотання адвоката  не задовольнила. Наступне судове засідання відбудеться через тиждень. Тоді мають заслухати  потерпілого та обвинувачення прокуратури. Тим часом активісти «РУХУ НОВИХ СИЛ» закликають усіх українців, які не погоджуються з діями влади, виходити на мирні протести. Зокрема, у Івано-Франківську така акція відбудеться в неділю біля пам'ятника Іванові Франку.

  
Поділитися новиною:
Поділитися