21 березня, 13:43

Батьки домоглися, аби керівництво садочка, в якому дітей годували задавненими харчами, таки звільнили (ФОТО)

За численні порушення, які спеціалісти «Держпродспоживслужби» виявили в дитячому садку «Едельвейс», що в селі Яблунька Богородчанського району, звільнили завгоспа і медсестру. На черзі ще й завідуюча садочком, яка до 4 квітня перебуває у відпустці за кордоном. Згідно  протоколу комісії, таке рішення вже прийнято. 
За результатами обстеження, комісія вирішила заборонити використання 10 кілограмів мороженого фаршу, 10 кілограмів риби, курячих гомілок, які зберігалися на підлозі без супровідних документів.  Поряд з цим, йдеться у заключенні, працівники садочка не мали права готувати страви для дітей з круп та борошна, яке зберігалися у складських приміщеннях. Адже мішки з борошном та більшість упаковок з крупами пошкодили миші. На них також відсутнє маркування та дата фасування. 
Серед порушень, які допустили завгосп і медсетра, і неналежне зберігання продуктів. Зокрема, в холодильнику м’ясо лежало разом з овочами, молоко заморожували у  пластикових пляшках, на них не було стікерів. Сиру, масла, сметани та яєць спеціалісти «Держпродспоживслужби» взагалі не виявили. Не надала медсестра і затвердженого меню та журналу щоденного обліку харчів.
Також у харчоблоці не було засобів для обробки кухонних поверхонь і рук працівників. А в одній з кімнат, де сплять діти, уже кинувся грибок. 
«Виявилося, протермінована продукція, повна антисанітарія, надмірна кількість закупленої продукції – це лише вершина айсберга. Порушень там значно більше», - з жахом констатують батьки. 

Поряд з цим, батьки не розуміють, чому досі міжрайонна філія «Івано-Франківського обласного  лабораторного центру» жодним чином не моніторила ситуацію у дистадку. Адже в положенні про їхню діяльність про це йдеться. 
А ще, скаржаться батьки, вони і досі не отримали звіту від керівницва садочка  про використання коштів, які давали завідуючій і завскладу в руки.
Комісія вирішила також обстежити та вивчити стан харчування у всіх закладах освіти Богородчанщини відповідно до розпорядження голови РДА, на основі звернення батьків.
Нагадаємо, минулого тижня батьки, чиї діти відвідують садочок «Едльвейс», що в селі Яблунька,  виявили в закладі протерміновані харчі, а серед них мишей.

 
Поділитися новиною:
Поділитися