22 березня, 17:34

Через системні порушення прокуратури, захист Сакварелідзе попросив перенести судове засідання

Прокуратура системно порушує право одного із лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Давіда Сакварелідзе на захист, не  ознайомивши ані його, ані захист з матеріалами кримінального провадження. 

Про це адвокат Сакваралідзе Валерія Коломієць заявила під час судового засідання, яке відбулося сьогодні у Мостиському суді Львівської області. Тож захист  попросив суд надати можливість  ознайомитися  з 5-ти томами  кримінальої  справи, яка стосується нібито незаконного перетину  кордону.   

 «Покуратура Львівської області забула, що в Сакварелідзе є й інші захисники, окрім мене. Це Павло Богомазов. І не дала йому можливості ознайомитися з матеріалами справи»,—коментує Коломієць.

Таке клопотання, запевняє захист, не спрямоване на відтягування справи. Навпаки, у їхніх інтересах якнайшвидше перейти до допиту нібито потерпілого прикордонника. 

«До нас потрапило відео,  в якому він в інтерв'ю розказує, що не бачив, хто його відтягав з ширенги, адже стояв обличчям до кордону. Тим паче про Сакварелідзе не  згадує. А за кілька днів слідчому уже розповів, що Сакварелідзе його шарпав і що зі сторони Давіда його били. Хочемо з'ясувати, які посади, вигоди чи тиск змусили звести такий наклеп на Сакварелідзе», — заявила Коломієць.

Сам Давід Саквалідзе суд над собою називає замовною справою Порошенка.
 
«Прокуратура перетворилась на легальну зброю репресій. Суди і система проти народу. Резонансні справи проти оточення президента закриваються, а Сакварелідзе виявляється злодій. Так вирішила одна людина—Порошенко. Він обов'язково програє ці вибори . Однак будьте готові до істерії та параноїдальних дій. Але народ України не поставити на коліна!  І мене, грузинського українця, також! Слава Україні!»,— заявив один з лідерів РНС Давід Сакварелідзе. 

Судове засідання по справі Сакарелідзе перенесли на 27 квітня.

Нагадаємо, в Мостиському райсуді Львівської області Давіда Сакварелідзе судять за незаконний перетин українсько-польського кордону та переправлення через нього Михайла Саакашвілі.
Поділитися новиною:
Поділитися