23 березня, 15:26

Суд над Давідом Сакварелідзе: захист пообіцяв надати докази фальшування справи. ВІДЕО

Адвокати обіцяють оприлюднити компромат на прикордонника, якого нібито побив один з лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Давід Сакварелідзе.  

Про це повідомила правозахисниця Валерія Коломієць під час вчорашнього засідання у Мостиському районному суді, що на Львівщині, де мали заслухати потерпілого. 

«Кілька днів назад до мене потрапило відео, де особа, яка називається в цій справі «потерпілим», розказує, що він стояв обличчям до кордону і не бачив хто його відтягував з шеренги. І про Сакварелідзе нічого не згадує. А за кілька днів в своєму протоколі допиту слідчому він чітко розказує про те, що прекрасно бачив як Давід Сакварелідзе його шарпав», - розповіла Коломієць.

Втім до розгляду справи по суті так і не дійшло. Адже прокуратура Львівської області «забула» про одного з адвокатів  Сакварелідзе. Йдеться про Павла Богомазова, який так і не отримав на розгляд 5-ть томів цієї  справи. 

Тим часом Давід Сакварелідзе у залі суду зробив кілька гучних заяв проти влади: 

«Чому народ сьогодні не підтримує Луценка?! Не ходять по судах, де розглядаються кримінальні справи корупціонерів?! А кого підтримувати?! Всі справи закриваються. А злодієм виявляється Давід Сакваралідзе. Чому?! А так вирішив Порошенко. Він обов’язково програє ці вибори і він вже про це знає. Будьте готові до його істерії. Але поставити народ України на коліна і мене, грузинського українця, він не зможе». 

Приїхав на суд, щоб підтримати Давіда Сакваралідзе, і народний депутат України Юрій Дерев’янко. Він закликав суддю Гладишеву не виконувати злочинних вказівок з Банкової 

«Ми знаємо, що вони надходять, знаємо, що її пришвидшують, аби Давіда посадити на сім років . Але нас не залякати. Ми будемо продовжувати свою боротьбу. Давід ніяких злочинів не вчиняв і всі ці судилища просто фарс», - заявив нардеп. 

На судове засідання з'їхалися також люди зі всієї України. Кажуть, таким чином хочуть продемонструвати владі, що українців не залякати ані судами, ані репресіями. Й обіцяють і надалі усіляко підтримувати Давіда Сакварелідзе 

«Дивлячись на цей суд я розумію, що в майбутньому студенти юридичного будуть вивчати цю справу, як типовий приклад фальсифікації, упередженості і політичного переслідування», - говорить Дмитро з Івано-Франківська. 

Артем з Дніпропетровська каже, що сьогодні в Україні чомусь судять людину, який просто перетнув кордон нібито незаконно, але чомусь не судять тих, які крадуть мільярди з кишень українців: 

«Хіба це нормально?! Я хочу підтримати Сакваралідзе. Проїхав більше тисячі кілометрів, щоб підтримати людину, якій я вірю».

Судове засідання по справі Сакарелідзе перенесли на 27 квітня. Нагадаємо, йому  інкримінують чотири злочини, скоєні начебто під час повернення Михайла Саакашвілі в Україну 10 вересня на українсько-польському кордоні. 

 
Поділитися новиною:
Поділитися