19 квітня, 14:02

«Матеріальна допомога для воїнів АТО та сімей загиблих має стати більшою», - депутат облради Андрій Марійчин

В Україні та в Івано-Франківській області, зокрема, фінансова підтримка учасників бойових дій та сімей загиблих є недостатньою, а тому потребує збільшення. 

В цьому  переконаний депутат облради від фракції «ВОЛЯ» Андрій Марійчин. 

Вчора на засіданні комісії з питань учасників і ветеранів АТО обговорили виконання обласної програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій протесту, учасників бойових дій та добровольців за 2017 рік. 

В 2018 на її реалізацію в обласному бюджеті передбачено 8 млн. 976,5 тисяч гривень. 

«Вважаю, що цієї суми недостатньо. Особливо, це стосується матеріального забезпечення військових, які повертаються до цивільного життя.   Вони мають отримувати великі заробітні плати. Так як це було обіцяно Президентом», - каже Марійчин. 

Як стало відомо зі звіту по програмі, у 2017 році чотириста сорок п’ять постраждалих учасників АТО отримали допомогу на загальну суму майже два млн. гривень. Вісімдесят бійців-добровольців – 400 тис.грн., сто п’ятнадцять  сімей загиблих – 560 тис.грн., тринадцять сімей померлих померлих після демобілізації – 130 тис.грн., шість сімей зниклих безвісти – 90 тис.грн. 

Були виділені кошти і на інші заходи. В основному вони спрямовувались на охорону здоров'я, освіту, реабілітацію та відпочинок воїнів АТО. 

«Ми створюємо програми «на копійки». На засідання комісії прийшли також сім’ї загиблих, які також висловили ряд своїх зауважень і пропозицій. Вони також стикаються з нерозумінням, неповагою у різних державних органах. Вважаю, що такі питання повинні бути вирішені не тільки на обласному, але й на загальнодержавному рівні», - говорить депутат від «ВОЛІ» Андрій Марійчин.
Поділитися новиною:
Поділитися