24 квітня, 16:45

Збережемо ліс: РУХ НОВИХ СИЛ продовжує боротись із суцільними вирубками на Надвірнянщині

Фракція «ВОЛЯ», партія «РУХ НОВИХ СИЛ» продовжує боротьбу за збереження лісу у селі Тисменичани, що у Надвірнянському районі. Депутати від РНС вимагають створення робочої групи, яка б перевірила діяльність Надвірнянського Спецагролісгоспу і санкціонованість рубки цінної деревини у Тисменичанах. 

Відповідне звернення депутата Івано-Франківської обласної ради Ольги Федишиної було винесено на розгляд чергового засідання екологічної комісії. 

«Робоча група має складатись з представників громади, екологічної дружини, депутатів Тисменичанської сільради, Надвірнянської райради та Івано-Франківської облради. Її необхідно створити, аби перевірити законність вирубки у цьому селі», - каже Ольга Федишина. 
 
Нагадаємо, що ще у лютому мешканці Тисменичан спільно з активістами «РУХУ НОВИХ СИЛ» та очільницею фракції «ВОЛЯ» у Надвірнянській райраді Тетяною Пришляк вимагали створення екоінспекції. Проте, цього так і не було зроблено, оскільки на інспекцію, згідно з постановою Кабінету Міністрів, накладено мораторій. 

«Це все відмовки депутатів. Необхідно вирушити на місце і винести вердикт по цій ситуації. Бо ліс зрубали, а держава навряд чи отримала від цього багато коштів, проте громада втратила однозначно», - переконана Тетяна Пришляк

Очільниця «ВОЛІ» у Надвірнянській райраді каже, що незрозумілою і дивною є позиція депутатів та голови екологічної комісії облради Івана Левковича. 

«У них така логіка: якщо є тиск і присутність громади, так як це відбувалось у лютому, то комісія розглядає питання, а коли немає людей на засіданні, то значить і нема проблеми. Але вона, насправді,  є. Оскільки реакції на обурення мешканців Тисменичан стосовно суцільної вирубки лісу так і не відбулось», - говорить Тетяна Пришляк.

Вона також заявила, що РУХ НОВИХ СИЛ спільно з громадою вимагає  здійснити лісовідновлення у Тисменичанах.

«Наскільки мені відомо, то вирубка уже далі не проводиться, бо просто бояться гніву людей. Але вимоги мешканців проігноровані, оскільки і досі ніхто не подивився, що, насправді, робить там Надвірнянський Спецагролісгосп. Посадок дерев у лісі також ніхто не здійснював», - каже Пришляк.
Поділитися новиною:
Поділитися