26 квітня, 21:31

Ми повинні оголосити війну чиновнику, а не бізнесмену,- Сакварелідзе

Малий і середній бізнес буде розвиватися в Україні тільки тоді, коли звільниться від  ризику і страху культу чиновників. А підприємці не будуть в стресі від постійних перевірок. Таку думку депутат грузинського парламенту, один  лідерів «РУХУ НОВИХ СИЛ» Давід Сакварелідзе висловив на зустрічі з підприємцями, яка відбулася в Івано-Франківську. 

«Ми повинні оголосити війну чиновнику, а не бізнесу. Бізнес має розвиватися вільно. Я інколи жартую, що прислів’я «моя хата скаю» в Україні можна використовувати на користь економіки. Бо в Україні хата була символом автономного господарства, яке утримувало сім’ю. Тож для кожної  такої «хати» ураїнця  має бути створений простір, який повинен вільно розвиватися, а люди мають розуміти,куди ідуть податки», - зазначив Давід Сакварелідзе.

Під час зустрічі з підприємцями на скайп-зв’язок вийшов і лідер РУХУ НОВИХ СИЛ Михайло Саакашвілі. Він зазначив, що зміни в Україні вже наближаються і українці мають бути до цього готовими.

«В Україні майбутнього буде система, де податковий кодекс буде більш зрозумілим, де державна служба буде сервісом. Необхідно скоротити кількість державних службовців, скасувати СБУ, так я свого часу скасував СБУ в Грузії. ГПУ жодних спільних справ з бізнесом не має мати. Україна – це країна бізнесу. Всі українці, яких я знаю, в Європі – успішні бізнесмени. Чому вони не успішні в Україні? Бо Україною впродовж останніх років керували бандити.  Якщо на виборах не переможе новий фомат людей, Україна знову опиниться в ямі», - зазначив Михайло Саакашвілі.

У те, що до влади все-таки прийдуть нові, чесні люди, не втрачають віри івано-франківські підприємці. Кажуть, боротьба з корупцією неодмінно  покращить економічну ситуацію в країні.

«Спочатку підприємці у Грузії бідкалися, коли починалися реформи. Їм доводилося відмовлятися від контрабанди і платити податки. Вже за якийсь час я розмовляв з тими ж людьми і виявилося, що  в державі всі були рівні і однаково платили податки. А  найголовніше – рівень податків зменшили. Водночас рівень життя піднявся. Ожив споживчий ринок. В результаті, те, що вони втратили на розмитненні, компенсували збільшенням своїх доходів за рахунок зростання споживчого ринку», - розповідає підприємець Ігор Метлюх.

Поділитися новиною:
Поділитися