27 квітня, 12:57

Держава повинна стати платформою для талановитої молоді —інвестувати в її освіту,—Давид Сакварелідзе

Українська влада має визначити пріоритети в розвитку країни та інвестувати в молодих людей, навчаючи їх в провідних університетах світу. Про це один із лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Давид Сакварелідзе повідомив в ефірі радіо «Західний полюс».  Він зауважив, що поспілкуватися з івано-франківськими студентами йому не вдалося —ректорати місцевих вишів не погодились на організацію зустрічей .


Поряд з цим Сакварелідзе зазначив, що пріоритетами для України могли б стати розвиток технологій, альтернативної енергетики, інженерії, фізики, медицини. А держава має  фінансувати навчання талановитих студентів за кордоном, в найкращих університетах світу,  з умовою, що вони повернуться і працюватимуть в Україні. При цьому не обов'язково в державній службі. 

« По вказівці Порошенка нам доступ до університетів закритий,  це залишок радянського рабства. Таким чином в молодих людей забирають можливість альтернативної думки, і я кажу не про політику, а про їхнє майбутнє. Адже політика  — це конкуренція ідей і досягнень того чи іншого політичного діяча. Якщо політик сьогодні не має можливості розмовляти з молоддю, то він не розмовляє фактично з найголовнішим компонентом суспільства.
Однак у епоху розвинених соцмереж ми будемо спілкуватися з молоддю в інший спосіб. Аже хочемо, щоб молодь задавала питання і озвучувала свої погляди на розвиток країни», —говорить Сакварелідзе.

Навчаючись в Японії, каже Сакварелідзе, він спілкувався з багатьма західноєвропейськими викладачами. Вони після Другої світової війни отримали урядові гранти і навчалися у США. А після навчання розвивали економіку у своїх країнах.

«Чому Україна, яка тратить до 200 млн доларів на стипендії студентам, яких і так не вистачає,  не може до 20 млн з цієї суми щорічно направляти на навчання талановитих студентів», — каже Сакварелідзе.
Поділитися новиною:
Поділитися