27 квітня, 14:08

Сакварелідзе переконаний, доки Україною керуватимуть олігархи, успішні реформи неможливі

Наразі українцями  управляють олігархи і весь парламент — це шахматна дошка інтересів і поле бою олігархів. Таке переконання під час інтерв'ю на радіо «Західний полюс» висловив один із лідерів партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Давид Сакварелідзе.

Він зазначив, що 90% українського парламенту поділені між крупними олігархами: Ахметовим, Фірташем, Коломойським, Льовочкіним, Пінчуком.

«Якщо ти олігарх, то маєш мати яхту, кілька будинків по світу і, як мінімум, 2—3 депутати у ВР.
Однак олігарх не відмовиться добровільно  від своїх привілегій, які йому дає вплив в парламенті, та свого способу життя. Про все можна домовитись, купити будь-якого суддю чи прокурора», —веде мову Сакварелідзе.

Політик впевнений, президент Порошенко мав змогу звільнити економіку України від олігархів. Йде мова про затримання «діамантових» прокурорів і запуск патрульної поліції. На жаль, тоді він зробив вибір: не доводити почате до завершення, натомість загальмував реформи.

«В Україні реформи завуалювали, вони дали лише політикам певні бонуси.  Адже, до прикладу, реформа поліції не можлива, коли міністр МВС —мільйонер, чиновник, який крав і продовжує це робити. Коли його син їздить на Рендж Ровері 17 року випуску, а патрульному платять 10 тисяч гривень зарплати»,—переконаний Сакварелідзе.

Поділитися новиною:
Поділитися