10 травня, 12:51

Погоджувати рубки лісу з громадою вимагають у двох карпатських селах (ВІДЕО)

Захистити красу Карпат. У двох  селах Верховинщини -  Дземброні та Бистреці, люди вимагають від керівництва лісгоспів та Нацпарку погоджувати усі рубки лісу з громадою. Аже останніми роками, бідкаються тамтешні,  кількість великих лісосік збільшується.  Натомість залишаються пеньки та купи непотребу. Тож туристам, які усе  частіше відвідують Верховинщину, скоро й зовсім ніде буде відпочити.

"Туристи приїдуть і скажуть - що ми тут не бачили, цих зрубів? А якщо ліс дійсно чистий, людина приїде з міста хоче подихати свіжим повітрям, відпочити", - веде мову депутат Бистрецької сільради Ольга Кікінчук.

"Бачимо, що з кожним роком влада в особі всіх керівників підприємств не хоче рахуватися з людьми. Це повирубують, полишають хлам, а ми потім власними силами латаємо дороги після лісовозів", - мешканець с. Дземброня Тарас Маротчак.

Тож задля вирішення проблеми депутати Бистрецької сільради прийняли відповідне звернення до лісівників. Тепер усі види рубок на території сільради лісгоспи зобов’язані обговорювати з громадою. 

"Ми дуже проти цих масових рубок і зазначили не лише районний лісгосп, а й державний лісгосп та Національний парк", - каже  громадський активіст, мешканець Дземброні Микола Кікінчук. 

Усіляко підтримують громаду Дземброні й активісти партії «РУХ НОВИХ СИЛ».  Переконують, місцеві зобов’язані зберігати первісний вигляд Карпат.

"Територіальна громада повинна керувати лісом, річками, піском, всіма надрами природи, які є на її території. Тим паче, що Дземброня -це одне із наймальовничіших місць Верховинщини", -переконана депутат Верховинської райради від фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ольга Соломійчук. 

"Всі не можемо виїхати до Польщі, Франції. Хтось любить свій край, тож ми таку прекрасну природу знищити не дамо", - переконаний мешканець Дземброні Микола Кікінчук.

Якщо ж  до думки громади лісівники таки  не дослухаються, місцеві готові до більш радикальних дій - і зовсім  заборонити вирубки на території сільради. 



Поділитися новиною:
Поділитися