5 червня, 06:14

Дерев'янко: наступний крок — перевибори до Верховної Ради

Народний депутат Юрій Дерев'янко упевнений, що наступним кроком має бути перезавантаження Верховної Ради.

Про це він сказав під час круглого столу "Схід+Захід" в агентстві УНІАН.

"Парламент працює вкрай погано і його робота не відповідає вимогам суспільства. Якщо ми говоримо про те, чи хочуть депутати йти на перевибори, то більша частина звичайно не хоче. Я уже мовчу про комуністів чи Партію регіонів", — зазначив Дерев'янко.

"Сьогодні ми всі чудово розуміємо, що наступний крок — це перевибори до Верховної Ради. Ще один наступний крок — це перевибори в органах місцевого самоврядування. Якщо хочете, це своєрідна люстрація усіх народних депутатів, яка зараз абсолютно на часі", — додав він.

За його словами, багато представників сьогоднішньої парламентської більшості також чинять опір перевиборам парламенту.  

"Не всі політичні партії сьогодні зацікавлені в тому, щоб йти на перевибори. Ми бачимо і по результату президентських виборів і київських виборів, які партії і політичні сили сьогодні користуються підтримкою у населення. І абсолютно очевидно, що попри риторику, яка сьогодні лунає, у багатьох депутатів сьогодні немає ніякого бажання себе випробовувати в такому люстраційному процесі. В тому числі і представники тих партій, з якими ми пліч-о-пліч стояли на Майдані", — заявив Дерев'янко.

Він також вважає, що якщо Верховна Рада не буде здатна далі працювати ефективно, то "президент повинен дати якийсь коректний поштовх для того, щоб всі зрозуміли, що нам необхідне перезавантаження".

"Чим більше це питання затягується, тим для суспільства гірше. Це моя суб'єктивна точка зору. Я вважаю, що сьогодні ми можемо дати новий сигнал для того, щоб люди ще трохи почекали, тому що зараз життя буде неймовірно жахливим з точки зору економічних ризиків. Люди готові ще потерпіти і затягнути паски, сподіваючись побачити зміну системи", — заявив Дерев'янко.  

"У такий спосіб ми маємо шанс дійсно вийти на зовсім інший рівень розвитку не тільки місцевого самоврядування, і Верховної Ради, і уряду. Якщо ми це законсервуємо, я не виключаю нових вуличних протестів", — підкреслив він.

Для контролю за владою Дерев'янко пропонує  перевіряти відповідність видатків отриманим доходам, хоча б для чиновників вищого рангу. Також на його думку, необхідно, щоб політичні партії звітували у відкритому доступі про джерела фінансування.

"Я уже такі історії чую: що треба податкову систему міняти, що треба робити повну амністію, будь-що, аби залишити лазівки для корупції", — каже нардеп. 

http://derevyanko.org/ua/news/id/derevjanko-nastupnij-krok-perevibori-do-verhovnoji-radi-417/

Поділитися новиною:
Поділитися