21 травня, 16:47

На Прикарпатті РУХ НОВИХ СИЛ виступає за зміну виборчого законодавства (ФОТО)

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ на Прикарпатті ініціювали звернення до облради, в якому просять обласних депутатів звернутися до ВРУ з вимогою ухвалити в другому читанні проект виборчого кодексу та встановити пропорційну виборчу систему з відкритими регіональними списками. 

Під відповідним зверненням до обласних обранців уже підписалося чимало представників політичних партій та громадських рганізацій.

Зокрема, у зверненні йдеться, що в Україні діє змішана пропорційно-мажоритарна виборча система, ухвалена у 2011 році в інтересах режиму Януковича. Відтак відповідно до неї половина депутатів обирається на мажоритарних округах, де перемагають завдяки підкупу виборців та використанню адмінресурсу, а половина – за закритими пропорційними списками, місця в яких продаються.

«Корумповану виборчу систему необхідно сакасувати і ми закликаємо народних депутатів перейти до пропорційної системи із відкритими регіональними   списками. Таким чином українці зможуть обирати не просто партії, а конкретних кандидатів у ці партії, які мають довіру людей», - переконаний  керівник Івано-Франківської міської організації партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Руслан Мельник.

Звернення уже підтримали політичні партії «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Європейська партія», «УКРОП», ГО «Стоп корупція», правозахисна організація «Об’єднання Богдана Хмельницького». 

 
«Якщо велика кількість політичних партій та громадських організацій підтримають наше зверенння, то є більшою ймовірність того, що його підтримають і в облраді. Таким чином Прикарпаття висловить свою позицію щодо необхідності зміни виборчої системи», - підсумовує Руслан Мельник.

Нагадаємо, 17 травня РУХ НОВИХ СИЛ разом з іншими опозиційними силами вийшов на всеукраїнську акцію «НІ! Виборам за законом Януковича» біля Верховної Ради з вимогою ухвалити в другому читанні закон про нове виборче законодавство.

Поділитися новиною:
Поділитися