22 травня, 16:09

Якщо дорогу на Рогатинщині не почнуть ремонтувати, люди обіцяють перекрити уже два автошляхи

Кілька десятків мешканців сіл Липівка, Кривня, Воронів, Руда та Кліщівна вийшли на акцію протесту та перекрили дорогу державного значення в Рогатині. Таким чином люди вимагали відремонтувати дорожнє покриття на ділянці Липівка-Рогатин, протяжність якої 13,5 кілометрів.

Поспілкуватися з протестувальниками вийшло керівництво району. Голови Рогатинської райради та РДА   пообіцяли, що з 29 травня на цій ділянці розпочнуть ямковий ремонт. 

Натомість люди запевняють, якщо влада свої обіцянки не реалізує, вони готові на нові протести - перекриватимуть уже два напрямки, які ведуть до Львова через Перемишляни та через Бібрку.

Учасники протесту розповідають, Івано-Франківський облавтодор пообіцяв ще в листопаді 2017 року, що цьогоріч навесні проведе тендер і відремонтує відтинок дороги Липівка-Рогатин. Однак роботи  тут так і не розпочалися. Натомість новий тендер запланували аж на 12 липня 2018 року.

«Дорога Липівка-Рогатин в жахливому стані – яма на ямі. Ми не пам’ятаємо, аби її ремонтували. Не розуміємо, коли за неї візьмуться, тому вирішили піти на такий відчайдушний крок», - кажуть люди. 

«Я, як дептат районної ради, підтримую людей. Обов’язково напишемо і звернення до уряду, аби там звернули увагу на стан доріг у районі. Однак уже зараз чимало перевізників відмовилися возити людей цією дорогою, немає чим добратися. Тож всіма можливими способами будемо добиватися того, аби цю дорогу таки почали ремонтувати», - запевняє депутат Рогатинської райради від фракції «ВОЛЯ» партії РНС Микола Стиславський.

Поділитися новиною:
Поділитися