23 травня, 14:09

У Галичі створили комісію, яка перевірить отруєння корів та мешканки Медині

Активісти РУХУ НОВИХ СИЛ домоглися створення комісії, яка вже вивчає ситуацію в Медині, пов’язану з отруєнням 16 корів та жінки, що пасла в той час худобу і зараз знаходиться у лікарні.

Нагадаємо, це сталося вчора пообіді. 

«До складу створеної комісії ввійдуть представники районної ради,сільського господарства, ветеренарна та держпродспоживслужба, а також сільська рада. Зараз ми також очікуємо на висновок поліції», - повідомляє координатор Галицької міської організації партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ірина Горбаль. 

РНС і надалі контролюватиме ситуацію, що склалась у Галицькому районі. 

«Наші активісти і депутати забили на сполох, бо до них звернулися місцеві жителі.  Ми і надалі надаватимемо юридичну, інформаційну і правову допомогу людям. Необхідно зберегти їх від екологічного лиха і зробити все можливе для того, щоб були встановлені причини масового отруєння, щоб були покарані винні і відшкодовані збитки. А також зробити усе, щоб від таких випадків можна було вберегтись. Наші депутати підніматимуть ці питання на сесіях районної та обласної рад», - говорить координатор Івано-Франківської обласної організації РНС Тетяна Пришляк. 

До слова, схожа ситуація трапилась рік тому і в селищі Отинія, що в Коломийському районі. Тоді мешканці вимагали припинити скроплення полів агрофірмою «Оскар». Люди скаржилися, що це спричиняло захворювання дітей, гинула риба, птиця і бджоли. Завдяки злагодженій співпраці мешканців, активістів та помічників народного депутата Юрія Дерев’янка проблему вдалося вирішити. 

«Ми  тоді готували звернення в усі інстанції, скликали збори громадськості. В результаті було порушено кримінальне провадження і проведено ряд експертиз. Також подавали заяву на сесію і вимагали від сільської ради дострокового розірвання договорів оренди на земельні угіддя. На підставі цього ми створили комісію з громадських активістів, до складу якої входять троє осіб, які мають право контролювати «Оскар». Тобто коли ми бачимо, що вони окроплюють поля, то маємо право виїхати туди, взяти зразки, чим вони це здійснюють, викликати поліцію, якщо це зроблено  в неправильний час чи без належних документів. Зараз агрофірма нас про все повідомляє, питаються дозволу чи можна обробляти поля, надають облікові картки. Тобто ми все тримаємо під контролем», - розповідає помічник нардепа Юрія Дерев’янка, юрист Марія Карп’юк.
Поділитися новиною:
Поділитися