6 червня, 15:35

Блокування дороги у селі Бистриця: нардеп Дерев’янко вимагає негайного ремонту. ВІДЕО

До них не доїздять карети швидкої та запізнюються пожежні. Мешканцям села Бистриця, що у Надвірнянському районі,  увірвався терпець і вони заблокували те, що залишилось від тамтешньої дороги. Люди не сходять з місця вже майже тиждень, а відтак не стримують емоцій.

«Осінню  померла дитина, бо швидка не змогла доїхати. Якщо вони нас тепер не почують, то ми будемо страйкувати у Пньові», - каже мешканець с. Бистриця Олександр Куртюк.

Житель села Володимир Каралаш додає, що швидка і пожежна сюди їдуть півтори години. 

«Різні ситуації бувають. І надзвичайні. А ще віддалені участки є. Як дальше просто?!»

Обурює така ситуація з дорогою і ще одну мешканку Бистриці Ганну Яремчук
«А чого вони просяться до влади?! Коли нам обіцяють гори-долини. А приходиться і вони про нас забувають!!!!»

Неабияк розбивають дороги й лісовози, які курсують тут з дня на день - бідкаються місцеві. Ба більше, два роки тому керівництво Надвірнянського лісгоспу пообіцяло керівництву давати  15-ть гривень з кожного вивезеного кубометру лісу. Втім, то були лише слова. 

«Ми тут маємо з чого робити дорогу. Тут є дуже велика лісова структура. Плюс кар’єри. Просто набивають кишені великі», - каже місцевий мешканець Іван Яремчук. 

Після чотирьох днів блокування дороги обласного значення до людей з чиновників так ніхто і не навідався. Тож місцеві звернулись до активістів партії «РУХ НОВИХ СИЛ».

«Івано-Франківськ-Бистриця є в переліку доріг, які необхідно фінансувати. Це, що уряд виділив на дороги місцевого значення і райдержадміністрація цей перелік подавала, там ваша дорога є . А вирішувати і як розподіляти ці 270 млн. від уряду на нашу область повинні Служба автомобільних доріг і ОДА. Що в першу чергу ремонтувати, а що ні», - каже депутат Надвірнянської райради від фракції «ВОЛЯ» партії РНС Тетяна Пришляк.

Усіляко підтримує людей й народний депутат України, один з лідерів «РУХУ НОВИХ СИЛ» Юрій Дерев’янко. Каже, що неодноразово з вимогою дати лад  дорогам в Надвірнянському районі звертався до керівництва області.  
«Ми неодноразово звертались до Служби автомобільних доріг, до губернатора Гончарука з вимогою вивести з аварійного стану дороги. До цього часу нічого не зроблено  01:21-01:35  вимагаємо, щоб почули людей .Людей, які мешкають в Зелені і Бистриці. Це саме кінець географії , це тупікові населені пункти, а далі гори. Але це не означає, що там не має бути доріг», - сказав Дерев’янко. 


Тож після розголосу до людей таки навідались керівники району. Й пообіцяли вже найближчим часом виділити 150 тон щебеню на ямковий ремонт. 450 тисяч гривень  на асфальт мають надати й лісівники. Ремонт планують завершити до кінця червня. Тим часом, активісти партії РНС обіцяють уважно контролювати обіцяне. 

    
Поділитися новиною:
Поділитися