22 червня, 17:23

За ініціативи Галабали імя «Петро Порошенко» виключили зі звернення облради про підтримку Томосу про автокефалію

Згадувати ім’я Петра Порошенка у зверненні про надання автокефалії Українській Православній церкві некоректно та неправильно. Таку правку внесла депутат від фракції "ВОЛЯ" партії РНС Ольга Галабала.

Вона зазначила, що у заяві облдепутатів про підтримку звернення президента та ВР до Вселенського Патріарха про визнання православної церкви в Україні автокефальною ім’я Петра Порошенка вписувати недоцільно.

«Томос і визнання автекефалії Православної церкви має обов’язково бути прийнятим. Але ми не підтримуємо коли хтось намагається використовувати питання церкви у власних цілях, у власній політичній рекламі. Тому пропонуємо у назві заяви вилучити ім’я Петра Порошенка. І залишити лише речення про підтримку звернення президента України та Верховної Ради», - заявила депутат.

Галабала також зазначила, що некоректно чиєсь ім’я прив’язувати до церкви. Ба більше, заробляти на цьому політичні бали. 

З такою ж пропозицією виступив і депутат облради Святослав Никорович. Ініціативу Ольги Галабали підтримала більшість депутатів у сесійні залі.

 
Поділитися новиною:
Поділитися