26 червня, 14:04

Надвірнянські підприємці на сесії облради просили знизити орендну плату за бокси, які самотужки відремонтували (ВІДЕО)

Підприємці з Надвірної, які орендують приміщення по вулиці Сірика 1а, просили у депутатів Івано-Франківської облради знизити орендну плату. Це дало б можливість їм хоча б частково компенсувати кошти, які вони витратили на ремонт цих приміщень.

Підприємці вже кілька років орендують приміщення на території Надвірнянського військово-спортивного ліцею. Через те, що здійснювати там діяльність було просто неможливо, вимушено зробили ремонт. Після чого власник майна, а це обласна рада, зробив нову оцінку уже відремонтованих боксів. Як наслідок, орендна плата для підприємців суттєво зросла.

Аби відстояти свої права, підприємці неодноразово звертались до голови обласної ради, брали участь у засіданнях профільних комісій та прийшли на сесію облради.

Підприємці-орендарі просили облраду хоч частково компенсувати понесені витрати, пропонували застосовувати протягом кількох років до орендної плати коефіцієнт 0.3. Він дозволив би їм протягом невеликого проміжку часу сплачувати не 100% орендної плати, а 30%.

Натомість в проекті рішення, який розглядався на сесії, було запропоновано застосувати коефіцієнт 0.7 і то лише протягом одного року. Більшість депутатів його підтримала.

«24 орендарі зробили ремонтні роботи на суму більше 6 млн. грн. Заплатили за оренду більше 4 млн. грн.. Бокси були в непридатному стані, без вікон, дверей, на даху дерева росли. Підприємці на свій страх і ризик вклали в ці приміщення свої кошти", - розповів підприємець з Надвірної Тарас Юрчило.

Підтримують підприємців з Надвірної і депутати від «РУХУ НОВИХ СИЛ».

На засіданні сесії депутат облради Ольга Федишина запропонувала компромісний варіант - застосовувати до орендної плати хоча б коефіцієнт 0.5.

«Цей коефіцієнт – це крок назустріч підприємцям. Адже є люди, які витратили на покращення майна 100 – 200 тисяч гривень, а є такі, що вклали більше 500 тис., 1 млн. гривень. Вважаю, що потрібно підтримати підприємців, які вкладають власні кошти та створюють робочі місця. Коефіцієнт 0,7 навіть приблизно не дозволить хоч частково компенсувати їм понесені витрати, тому доцільно було б встановити компромісний коефіцієнт 0.5, тобто хоча б на рік-два надати знижку 50%», — сказала Ольга Федишина.

Проте депутати не підтримали вимог підприємців та ініціативи Ольги Федишиної. Натомість проголосували за проект рішення, в якому прописаний коефіцієнт 0.7.

Слово підприємцям-орендарям дали наприкінці засідання, уже після розгляду всіх питань. Однак, голова облради Олександр Сич, не дослухавши їх, закрив сесійне засідання й запропонував наступного разу запрошувати на сесію поліцейських.

Поділитися новиною:
Поділитися