30 квітня, 19:07

Правоохоронну систему на Сході треба негайно перезавантажити

Правоохоронців в Донецькій і Луганській областях треба негайно замінити на найкращих патріотично налаштованих фахівців та консультантів з Києва чи західних регіонів.

Про це під час ефіру на телеканалі "Еспресо.tv" заявив народний депутат Юрій Дерев'янко.

"Я отримую масу смс, листів на пошту з питаннями "Так що, ми здаємо Луганську область?", "Так що, ми здаємо Донецьку область?", "Скажіть щось, підштовхніть уряд, підштовхніть правоохоронців, звернуть увагу на одне, на інше", — зазначив він.

За його словами, людей фактично зомбували. "Мова йде не про громадянську позицію людей, а про добре сплановану провокацію, фактично терористичну акцію, яка нічого спільного з волевиявленням мирного населення немає", — пояснює нардеп.

Дерев'янко також наголосив, що ситуація погіршується тим, що міліціонери, які повинні виконувати свої безпосередні функції, порушують присягу, підігрують терористам і ворожим силам.

"В даному випадку місцеві еліти фракції Партії регіонів чи представники комуністів у такий спосіб демонструють свою співпрацю з окупантами. Не дивно, що сьогодні вся правоохоронна система в Донецьку і Луганську демонструє такі свої якості", — зазначив він.

Кажучи про антитерористичну операцію, Дерев'янко заявив, що, безумовно, її треба проводити, але працювати більш фахово.

"Всі сидять в теплих кабінетах і лише займаються тренуваннями чи їх імітацією. Але ми маємо реальне життя, реальну практику і ми бачимо реальний стан підготовки наших фахівців в АТО. Без сумнівів, це складна ситуація, там навіть немає "чистих" терористів, які окремо функціонують. Вони прикриваються, або замасковані під мирних громадян, або співпрацюють з мирними громадянами", — сказав нардеп.

"Однак, в кінці кінців, ми маємо величезну кількість спецслужб, які мають працювати на випередження, на виявлення і відслідковування осіб, які організовують ці акції. Це питання якості підготовки наших кадрів, негайної заміни їх на патріотично налаштованих фахівців, тими, хто точно не зрадить ні свою Батьківщину, ні присягу. Це текст на зрілість", — наголосив він.

Дерев'янко також зазначив, що "ми не маємо сьогодні чим пишатись з точки зору якості людей в наших правоохоронних органах". І це, на його думку, потребує підсилення найкращими консультантами і фахівцями з Києва чи, можливо, західних областей України. 

Прес-служба народного депутат Юрія Дерев'янка 

http://derevyanko.org/ua/news/id/pravoohoronnu-sistemu-na-shodi-treba-negajno-perezavantazhiti-404/

Поділитися новиною:
Поділитися