10 липня, 16:19

Уторопський ліцей отримав новий шкільний автобус (ФОТО)

Учнів  Уторопського ліцею Яблунівської селищної ради ОТГ, що на  Косівщині, відтепер возитиме шкільний автобус.  Його закупівлю у рамках державної програми  ініціював депутат облради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Олег Атаманюк. Неодноразові депутатські звернення не залишились поза увагою голів Івано-Франківської облради та ОДА, які теж підтримали ініціативу Атаманюка. 

Село Уторопи, каже депутат, розкинулось у гірській місцевості. Тож, аби добратися на навчання, дітям доводилося щодня долати декілька кілометрів лише в одну сторону.

 
"Освітній процес у гірській місцевості має свої особливості та труднощі, обумовлені, зокрема, географічним розташуванням. Тому пріоритетом моєї депутатської діяльності є допомога таким школам. Реагуючи на звернення  дирекції  і громади села, нам вдалося забезпечити учнів і вчителів новим шкільним автобусом. Вирішення цієї проблеми є вкрай актуальним, оскільки це дасть можливість не  тільки здійснювати щоденний довіз учнів, але також і комфортно  доїжджати до місць проведення змагань та олімпіад", - каже Олег Атаманюк.

Депутат зазначає, що шкільні автобуси для гірських населених пунктів є крайньою необхідністю. Адже помешкання у таких селах територіально розкидані, тож дітям непросто добиратися до навчальних закладів.

"З власного досвіду знаю, як це щодня пішки йти до школи  2,5 кілометри, бо і сам народився у гірському селі. Особливо гостро ця проблема відчутна взимку, коли долання таких відстаней є інколи небезпечним для  здоров'я  дітей", - розповідає  Олег Атаманюк.

Відтак зазначає, що і надалі працюватиме над тим, аби гірські райони області були забезпечені шкільними автобусами.


Поділитися новиною:
Поділитися