20 липня, 12:02

Благодійний Фонд Юрія Дерев'янка привітав БО "Світла надія" з 5-річчям (ВІДЕО)

Їм лише 5 років, а вони зробили щасливішими уже десятки дітей з особливими потребами. Благодійна організація «Світла надія», яка діє на Богородчанщині, відсвяткувала ювілей. Наразі її членами є понад 120 дітей з особливими потребами та їхні батьки. Вони в один голос кажуть, «Світла надія» - це можливість спілкуватися , дружити і просто бути щасливими. Тож день народження організації  святкують великою родиною.

"Діти спілкуються, не замикаються в собі. Ми з батьками спілкуємося, обмінюємося досвідом. Ми не сидимо вдома з такими дітьми, їздимо на різноманітні екскурсії. Діти не соромляться себе, адже бачать, що є такі як вони і життя йде вперед", - розповідають батьки.

Головою організації «Світла надія» є Надія Стефурак, яка й сама уже 20 років на візку. Розповідає, коли повернулася з параолімпіади, її дуже часто запрошували до шкіл аби поспілкуватися з дітьми. Тоді зрозуміла,  особлива підтримка потрібна дітям з обмеженими можливостями. Тепер без них свого життя не уявляє. 

"Приклад треба перш за все батькам, в яких дитинка обмежена, бо їм постійно доводиться долати всілякі перешкоди. Для дітей така підтримка дуже важлива в підлітковому віці. Адже коли їм виповнюється 10-12 років, діти починають падати в депресію і тоді ту дитинку витягнути як і нам, так і мамі дуже важко", - розповідає голова БО «Світла надія»Надія Стефурак. 

БО «Світла надія» пишається тим, що працює для своїх вихованців наче годинник. Щомісяця дітям організовують майстер-класи, поїздки у цікаві місця. Втім для цього постійно потрібна допомога небайдужих. Уже 5 років поспіль підтримує цю організацію і Благодійний Фонд Юрія Дерев’янка.

"Щорічно до всіх знакових свят, дня Миколая, Великодня, Фонд намагається долучитися подарунками і хоч трішки зробити життя таких діток і їхніх сімей кращим. Вони молодці, що організувалися в таку організацію, керівником якої є Надія Стефурак. Це ентузіаст, який робить дуже багато для того, щоб їх залучити в суспільство, щоб вони не були обділені увагою людей", - говорить депутат Івано-Франківської облради від фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Марія Рудик.

З нагоди 5-річчя організації Благодійний Фонду Юрія Дерев’янка подарував дітям шкільне приладдя.

"Допомога від БФ Юрія Дерев'янка для нас дуже цінна, та й від усіх людей, адже без них нам не вдалося б добре працювати усі ці 5 років", - каже Надія Стефурак.

Поділитися новиною:
Поділитися