27 липня, 16:08

«Конкурсна комісія має об’єктивно і незаангажовано оцінювати кандидатів на посаду директора Раковецького НВК»,- Марія Рудик

На засіданні постійної комісії Івано-Франківської  облради з питань гуманітарної політики та свободи слова пролунало питання про призначення директора Раковецького навчально-виховного комплексу.  Тут слово взяли  двоє представниць громади села Раковець, що в Богородчанському районі. Одна з них –  представник батьківського комітету, депутат райради та  член комісії, яка й оцінювала кандидатів на посаду директора школи Світлана Зваричевська. 

Вона повідомила, що  конкурс вже відбувся, а його переможець  Віталій Гомель не може офіційно приступити до своїх обов’язків.  

«Керівництво району заявило, що він регіонал. Чи регіонал чи ні, якщо копатися в брудній білизні, то в кожного можна щось знайти. Він виграв конкурс і має бути директором», - виправдовувала Гомеля Світлана Зваричевська.

Нагадаємо, за посаду директора Раковецького НВК минулого тижня змагалися двоє претендентів. А це Віталій Гомель, який виконував обов’язки директора цього навчального закладу. Та тутешня  вчителька, директор вечірньої школи Лариса Сікора. Посилаючись на порушення у проведенні конкурсу, жінка оскаржила рішення в суді та написала звернення до голови конкурсної комісії та голови  Богородчанської райради. Тож, за законом, процес призначення директора школи наразі  призупинили.

У тому, що Гомеля не призначають на посаду директора Світлана Зваричевська під час засідання комісії облради  звинувачувала й депутата облради від фракції «ВОЛЯ» партії РНС Марію Рудик.

«Сьогодні в мою адресу прозвучало те, що я нібито маю відношення до одного з конкурсантів. Я не можу зрозуміти  цих безпідставних звинувачень. Адже депутат облради не може брати участі в комісії райради і не має до її роботи жодного відношення. Крім того, додам, що Віталій Гомель, був моїм  класним керівником та вчителем історії. Тож  звинувачувати мене у таких речах є абсурдом. Адже з іншим кандидатом я навіть не знайома особисто. І, як представник органу місцевого самоврядування, я завжди на стороні закону», - каже Марія Рудик.

Аби розібратися у ситуації депутат  Рудик детально вивчила матеріали конкурсу.  Її неабияк здивувало те, що одному з претендентів на посаду директора комісія виставила  лише нулі, а іншому – лише п’ятірки.

«Пані Світлана Зваричевська є представником конкурсної комісії від батьківського комітету. Тож неодмінно має мати об’єктивну думку щодо кожного з кандидатів. А не відкрито лобіювати інтереси одного з них. Адже це суперечить постанові МОН про умови проведення конкурсу. Також до комісії увійшла і педагог-організатор з 3-річним стажем, яка не є достатньо компетентною фахово  оцінювати претендента на посаду директора школи. А тому Богородчанській райраді варто переглянути членів комісії.  І на такі посади обирати людей, які будуть оцінювати кандидатів об’єктивно та незаангажовано»,-  переконана  Рудик.

Також депутат вважає що райраді варто ретельно переглянути умови конкурсів на посаду директорів навчальних закладів, аби уникнути подібних ситуацій.
Поділитися новиною:
Поділитися