1 серпня, 13:00

З чим пішов на канікули депутат-мажоритарник від Прикарпаття Юрій Дерев’янко

Восьма сесія Верховної Ради закінчилась, тож нардепи на канікулах та готуються 4 вересня розпочати новий парламентський сезон. Громадянська мережа ОПОРА підбила підсумки роботи депутатів-мажоритарників у парламенті з лютого по липень 2018 року.

Отож, за результатами ОПОРИ, в законотворчій діяльності народного депутата України Юрія Дерев’янка переважає індивідуальне написання законопроектів. Оскільки з 16 його законотворчих ініціатив в 9 випадках він є одноосібним автором.

 Також Юрій Дерев’янко впродовж восьмої сесії Верховної Ради є лідером серед прикарпатських нардепів з депутатських запитів. Серед 27 запитів є звернення до Кабміну, голови ВР та місцевих органів влади. Досить активно Юрій Дерев’янко виступав і під час засідань у парламенті. Зареєструвався та виступив нардеп 16 разів.

Серед п’ятірки найбільш резонансних депутатських запитів Юрія Дерев’янка - запит до вищого керівництва країни щодо збільшення фінансування ремонту доріг та мостів в області. Йдеться про ремонт аварійного мосту та дороги в селищі Делятин. 

Не допустити зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землі, де видобувають корисні копалини  гірничодобувні підприємства та якою користується «Укзалізниця». З таким звапитом Юрій Дерев’янко звернувся до Кабміну. Адже починаючи з 2018 року такі монополісти як «Укрнафта» та «Укрзалізниця» сплачують в бюджети сіл, селищ та міст не 100% плати за землю, як це було раніше, а тільки 25%. Це призвело до того, що величезна кількість громад не отримала заплановані надходження на цей рік.

Звернувся цьогоріч Дерев’янко і до в.о. голови Держекоінспекції щодо дотримання законодавства про охорону навколишнього середовища Бурштинської ТЕС. Адже неодноразово до народного депутата зі скаргами на жахливий стан екології зверталися мешканці Бурштина. До прикладу, взимку людей неабияк турбували опади чорно-сірого кольору. 

Від уряду нардеп просив виділити майже 403 мільйони гривень на своєчасну виплату зарплат бюджетникам Прикарпаття. В тому числі і тих, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції з державного бюджету. 

Також Дерев’янко вимагав від МОЗ та Кабміну забезпечити районну лікарню в Надвірній сучасним рентгеном та виділити 600 тисяч гривень на амбулаторію в Биткові.  

А от серед законотворчих ініціатив Дерев’янка неабиякого суспільного резонансу набув законопроект №8169. Він стосується недопущення зменшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землі, які надані для залізниць та гірничодобувним підприємствам для видобування та розробки родовищ корисних копалин. Дерев’янко переконаний, що "Укрзалізниця" та гірничодобувні підприємства мають платити місцевим бюджетам на 75% більше податків за землю.

Окрім цього, Дерев’янко вимагає посилити покарання за вирубку лісів у заповідниках. Відповідну правку депутат озвучив під час розгляду законопроекту про збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів.

 

Важливим для багатьох українців, які сьогодні вимушені заробляти за кордоном, є зареєстрований Дерев’янком законопроект. Нардеп пропонує  забезпечити гарантоване право участі у виборах для трудових мігрантів з України за кордоном.

«На окрузі Юрія Дерев’янка працюють депутатські приймальні у Івано-Франківську, Богородчанах, Надвірній, Яремче, Ворохті і Отинії. Від початку роботи Дерев’янка у Верховній Раді юристи безкоштовно надають юридичні консультації. Саме через ці приймальні кожен прикарпатець має можливість звернутись до народного депутата зі своїми негараздами. Неодноразово сюди зверталися активісти та представники громадських організацій, сільські та селищні голови щодо вирішення нагальних проблем у їхніх населених пунктах. У таких випадках Юрій Дерев’янко наповну використовує свої депутатські повноваження.  До прикладу, ми були першими, кому стало відомо, що місцеві бюджети не доотримують кошти від плати за землю. Тож так у парламенті з’явився законопроект №8169», - розповіла помічник народного депутата Юрія Дерев’янка Тетяна Пришляк.

 

 


Поділитися новиною:
Поділитися